Mr. Frank Visser-kijkers over rel om pannenkoekenrestaurant: 'zaak binnenkort failliet'

Voormalig pannenkoeken-eigenaresse Georgine en Charlotte hebben ruzie met de nieuwe eigenaresse. Deze betaalde een deel van de aankoopprijs namelijk niet. Mr. Frank Visser Doet Uitspraak-kijkers weten niet wat ze horen.

Mr Frank Visser
© SBS

In Mr. Frank Visser doet uitspraak maken we kennis met het stel Charlotte en Georgine, die na jarenlang een pannenkoekenrestaurant runnen even rustig aan willen doen. De Limburgse Sacha heeft de keten van ze overgenomen, maar niet voor het afgesproken bedrag. En daar zijn Charlotte en Georgine weer woedend over. Victor komt eens polshoogte nemen.

'Wij gaan niet betalen'

De vraagprijs voor het restaurant was 50.000 euro, nieuwe eigenaresse Sacha bood de helft. Bij de sleuteloverdracht kregen Georgine en Charlotte 18.000 euro, de overige 7.000 euro zou in termijnen volgen. Maar al snel ging het mis. “22 december heeft ze het openingsfeestje georganiseerd, maar daar heeft ze ons niet voor uitgenodigd, dat was niet leuk”, vertelt Georgine beteuterd. Maar het werd nog erger. “Totdat wij een mail kregen: ‘Wij gaan niet betalen."

Ongedierte in de pannenkoekenmachine

Sacha wil het resterende bedrag niet betalen vanwege de staat van de horecazaak. “Ik vond het helemaal niet instapklaar. Het poetswerk… hoe jullie het hebben achtergelaten. Ik denk ook dat iedereen die daar heeft gegeten en gewerkt dat kan bevestigen. Het was vettig, vies. overal lagen muizenkeutels, overal ongedierte. De beestjes kwamen onder de pannenkoekenmachine uit." Op Twitter wordt ondertussen ook massaal gereageerd op de aflevering. Zij staan vooral aan de kant van de voormalige eigenaresse en vinden dat Sacha zich behoorlijk aanstelt.

De wet is de wet

Mr. Frank Visser concludeert tijdens de zetting in het voordeel van de eerste eigenaresse. Sacha moet de resterende 7.000 euro alsnog betalen. “Ik heb het niet, dus ik zal een creatieve oplossing moeten vinden, ik weet nog niet hoe", zegt de nieuwe eigenaresse. "Het is hartstikke gezellig en je doet ontzettend je best. Ik heb met je te doen, maar de wet is de wet, schat", probeert Victor haar te troosten.

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak zie je elke donderdag om 20.30 uur op SBS6.