Mr. Frank Visser is boos op Bert

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mr. Frank Visser is boos op Bert
TV

Mr. Frank Visser gelooft zijn oren niet: ‘Foei!’

|
|

Laatste update:

De zaken die Mr. Frank Visser behandelt zijn niet altijd even spannend. Het conflict tussen buurmannen Bert en Edzert was zelfs zó kinderachtig dat de rechter flink met zijn ogen zat te rollen.

Bert had een stukje land naast dat van Ed, wat er nogal verwaarloosd bij lag. Bert en Edzert deden al een tijd vervelend tegen elkaar. Een schuttinkje nét over de erfgrens, het plaatsen van een foeilelijk hek en… het verplaatsen van een berg zand. Het ergste was echter dat Bert op een dag besloot om vier grote coniferen om te zagen: volgens hem stonden die tóch op zijn erf! Ed zei er op dat moment niets van, omdat hij vreesde dat hij in zijn Friese razernij meteen Bert z’n kop er af zou trekken. Volgens Bert gaf hij daarmee eigenlijk toestemming voor het omzagen van de coniferen.

Meester Frank Visser staat niet bepaald bekend als een soort Judge Dredd, maar inmiddels hangen de kinderachtige pesterijtjes hem óók een beetje de keel uit. ‘Ik heb nu toch een beetje het idee dat ik een schoolmeester ben op een bewaarschool.’

Het Kadaster biedt uitkomst!

Hier lag natuurlijk een taak voor het Kadaster, dat vertelde dat de coniferen toch écht op het land van Ed stonden. Bert was het hier nog steeds niet mee eens. Verrassend genoeg vond Mr. Frank Visser de mening van de professionele meetkundigen geloofwaardiger dan die van een man in een véél te klein overhemd.

Bert moest dus een fiks bedrag aftikken aan zijn buurman én een verkeerd geplaatste schutting verwijderen. Edzert moest het aartslelijke hek weghalen, en mocht in principe niet meer op het terrein van Bert komen. Hoewel Bert ook een berg zand had verplaatst, hoefde hij die hoop niet meer terug te plaatsen. Het zand lag er ook al een paar jaar, dus waar gaat het over, dacht Mr. Frank Visser in zijn onmetelijke wijsheid. Wel gaf hij Bert (een volwassen man) een standje: ‘Foei!’

Het was niet de meest heftige zaak van Frank Visser, maar de aflevering zelf was weer een klassieker!

Je ziet Mr. Frank Visser doet Uitspraak elke donderdag op SBS6, vanaf 20:30 uur.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder