Mr. Frank Visser: drama rond ‘gereïncarneerde kat’

Mr. Frank Visser staat altijd garant voor spanning, intrige én mysterie… Deze week maakte een kastenliefhebster het wel heel bont. Ze maakte ruzie met een dierenopvangstichting over haar ‘gereïncarneerde kat’!

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak
© SBS6

Stichting De Kittenmand vangt zwerfkatten op om ze bij gastouders te plaatsen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de diertjes in goede gezondheid een geschikt baasje vinden. Inge is zo’n gastouder, maar zij raakte zó gehecht aan een paar poezen dat ze ze niet meer terug wil geven. Sterker nog: voor haar zijn het een soort kindjes geworden, en de katten loslaten “voelt als een uithuisplaatsing.” Straffe woorden!

Volgens Stichting De Kittenmand begonnen de problemen toen Inge één van haar ‘gastkittens’ wilde adopteren. Ze dacht dat ‘Tara’ een reïncarnatie was van één van haar eerdere huisdieren, en wilde het dier daarom graag hebben. “Ze had een tip gekregen van een engel dat ze Tara moest adopteren." Volgens de stichting was dat niet de bedoeling: volgens de regels mocht Inge geen kat adopteren in het eerste jaar dat ze als gastouder werkte.

2 voor de prijs van 1

De stichting bedacht een sluiproute: Inge mocht Tara adopteren, maar zou daarna stoppen als gastouder voor de stichting. Inge ging er niet mee akkoord: eigenlijk wilde ze dat de dieren via háár geadopteerd zouden worden, en een andere eis was dat ze daarna de poezen óók af en toe mocht bezoeken. Viktor Brand kon zijn oren niet geloven: “Dus als ik één van die kittens zou adopteren, dan krijg ik Inge er eigenlijk bij?”

Meester Frank Visser en Viktor brachten natuurlijk een huisbezoek aan Inge, maar het echte vuurwerk vond plaats in de hoorzitting. Inge zei dat ze afspraken van De Kittenmand niet gelezen had, maar de stichting betaalde wél al het kattenvoer en gaf materiaal in bruikleen. De ingevlogen kattendeskundige vond de dieren in Inges huis nogal schuchter: “Deze katten waren allemaal bang.” Gelukkig had Inge wél veel steun aan een vrouw in het publiek die enórm meeleefde!

Mr. Frank Visser doet uitspraak

Voor Frank Visser was de zaak zo klaar als een klontje. Inge mocht de gereïncarneerde kat adopteren, maar moest de andere drie teruggeven (wat eigenlijk van begin af aan al de bedoeling was). Daarnaast was ze in het vervolg geen gastouder meer voor De Kittenmand, die ook niet op al dat gedoe zat te wachten. Kijkers vonden het natuurlijk sneu voor Inge, maar vonden de term ‘uithuisplaatsing’ wel érg dramatisch. Hoe veel je ook van een huisdier houdt, het is moeilijk te vergelijken met je eigen kind.

Je ziet Mr. Frank Visser Doet Uitspraak elke donderdag op SBS 6, rond 20.30 uur. Gereïncarneerde katten klinkt nogal vreemd, maar in deze zaken stond Frank Visser voor hetere vuren!