Mortal Engines hard op weg de grootste flop van 2018 te worden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mortal Engines hard op weg de grootste flop van 2018 te worden

Mortal Engines hard op weg de grootste flop van 2018 te worden

|
|

Laatste update:

Het lijkt erop dat iemand suiker in de tank van Mortal Engines heeft gegooid. Deze boekverfilming kan namelijk zomaar de duurste flop van het jaar worden!

Marketing

Peter Jackson is vast wel eens lekkerder wakker geworden. Gisteren werd namelijk bekend dat zijn peperdure fantasyfilm Mortal Engines dreigt uit te draaien op de grootste flop van het jaar. De film kostte volgens Variety ruim 100 miljoen dollar om te maken en nog eens tientallen miljoen dollar om te promoten, maar bracht in het eerste weekend in Amerika een schamele 7,5 miljoen dollar op. Wereldwijd heeft Mortal Engines inmiddels 42 miljoen dollar opgebracht, maar dat is waarschijnlijk net genoeg om de marketingkosten te dekken.

Gehakt

Er worden verschillende redenen genoemd waarom Mortal Engines een flop is: de afwezigheid van grote namen in de cast, het complexe verhaal en het feit dat recensenten gehakt maakten van de film. Daarnaast moest Mortal Engines het opnemen tegen de première van de onweerstaanbare superheldenfilm Spider-Man: Into the Spider-Verse. En zo kan het gebeuren dat Mortal Engines afstevent op een verlies van minstens 100 miljoen dollar! Daarmee past in de fantasyfilm in het rijtje van Robin Hood en The Nutcracker and the Four Realms, twee andere producties die dit jaar keihard onderuit gingen.

Mortal Engines is nu te zien in de bioscopen.

Lees verder