Moord op TV-regisseur na 34 jaar alsnog opgelost

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Moord op TV-regisseur na 34 jaar alsnog opgelost

Moord op TV-regisseur na 34 jaar alsnog opgelost

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De moord op TV-regisseur Barry Crane uit 1985 is eindelijk opgelost. Jarenlang tastte de politie van Los Angeles over het hoe en wat van deze mysterieuze moord, maar nu hebben ze via DNA-onderzoek de dader dan toch gevonden. Het gaat om ene Edwin Jerry Hiatt II, die in North Carolina is aangehouden. Het is nog onduidelijk wat voor banden de nu 52-jarige verdachte had met het slachtoffer. Wel zou hij al een bekentenis hebben afgelegd.

Moord als uit een misdaadserie

De moord op Crane leek zo afkomstig uit één van de vele misdaadseries die hij zelf regisseerde: de huishoudster trof zijn in beddengoed gewikkelde levenloze lichaam op 5 juli 1985 aan in zijn garage. Crane was flink toegetakeld; hij was zowel doodgeknuppeld als gewurgd.

Mission: Impossible

Crane was 57 jaar oud toen hij overleed. Hij werd vooral bekend als regisseur en producent van de TV-serie Mission: Impossible, waarvan hij 15 afleveringen regisseerde. Ook was hij van 1966 tot en met 1972 als producent verbonden aan deze serie. Daarna regisseerde hij ook nog afleveringen van onder meer CHiPs, The Incredible Hulk, Dallas, Hawaii Five-0, The Bionic Woman, The Six Million Dollar Man en Wonder Woman.

Lees verder