Monty Python and The Holy Grail in nieuw jasje in de bios

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Monty Python and The Holy Grail in nieuw jasje in de bios

Monty Python and The Holy Grail in nieuw jasje in de bios

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Monty Python-fan? Dan hebben we goed nieuws voor je: in vijf Nederlandse bioscopen wordt eenmalig een nieuwe versie van The Holy Grail vertoond.

Amongst Friends

De gelegenheid voor de extra vertoningen is de honderdste editie van de filmclub Amongst Friends. De film wordt op vijf plekken vertoond: in het Louis Hartlooper in Utrecht, Kino in Rotterdam, Trianon in Leiden, Lux in Nijmegen en de plek waar het allemaal begon, Het Ketelhuis in Amsterdam. 

The Holy Grail

In The Holy Grail parodieert het gezelschap Monty Python de legende van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. De dappers ridders gaan op zoek naar de heilige graal en beleven allerlei absurde avonturen, die gepaard gaan met de meest geweldige grappen en dolkomische liedjes. 

Monty Python

De Britse groep Monty Python bestaat uit zes komieken: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idee, Terry Jones en Michael Palin. Samen maakten de mannen films, een serie, boeken en muziek, waarvan Always Look on the Bright Side of Life misschien wel de bekendste is. De groep komt van tijd tot tijd nog bij elkaar. Zonder Graham Chapman, die in 1989 op 48-jarige leeftijd overleed. 

Lees verder