Petit Chateau, make-over

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Petit Chateau, make-over

Montana en Maxime Meiland maken diepe indruk in Petit Chateau

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De zusjes Meiland trokken hun roze overall weer uit de kast om flink te klussen. Ditmaal toverden ze een babykamer om in een ware sprookjeskamer, en ook de gamekamer moest eraan geloven! 

Joop en Iris uit het Friese Peins hadden de afgelopen tijd zelf wel wat anders aan hun hoofd. 

Eerdere miskraam

Het is namelijk wel hun eerste kindje, maar niet de eerste zwangerschap. Iris kreeg vlak na de twaalfwekenecho een miskraam. "Nederland was net in die eerste lockdown, dus Joop was er niet bij. Hij zat naast de praktijk op de parkeerplaats te wachten in de auto en ik lag in de stoel. De verloskundige zei: 'het is niet goed'. Dat was heel heftig", blikt Iris terug. Door dat heftige trauma kunnen de twee nu amper genieten van de zwangerschap, laat staan om te starten met de babykamer. 

Ongeneeslijk zieke moeder

Helaas is dat niet de enige klap voor dit koppel. De moeder van Joop heeft terminale longkanker en hoeveel tijd ze nog met elkaar hebben, is onzeker. Dat komt hard aan bij Joop. "Ik zou het heel erg vinden als ik niet de steun kan krijgen van mijn moeder, vertelt hij zichtbaar geëmotioneerd. Ondertussen studeert Joop nog, werkt hij parttime en moet hij voor zijn vriendin zorgen. "Ik heb veel stress, dus het is mooi als jullie hiermee kunnen helpen." Nou, dat lieten de zusjes Meiland zich geen tweede keer zeggen!

1, 2, 3... verbouwen!

Montana en Maxime besloten de babykamer te veranderen in een heuse sprookjeskamer. "Allemaal klimops, lichtjes, bloemen, heel sprookjesachtig en uitnodigend", lichtten de zusjes toe. Een hoop werk, maar de zusjes haalden alles uit de kast en met resultaat. Het jonge stel kon hun oren en ogen niet geloven! 

Montana en Maxime Meiland maken diepe indruk in Petit Chateau

"Wat mooi. Dit had ik echt niet verwacht", weet Iris amper uit te brengen. "Het is net alsof we in de Efteling zijn. Kijk dan? Ik ben er gewoon even stil van." De dames krijgen niets meer dan lof, en dan heeft het stel nog niet eens de verbouwde gamekamer gezien. Ook die kan de goedkeuring wegdragen. "Ophouden! Dit is toch veel te gek? Wat goed!" 

Bekijk hieronder het fantasierijke resultaat...

Kijkers onder de indruk

Zo zie je maar, net als vorige week is er weer een pril gezinnetje tot tranen geroerd. Of de kijkers die zijn blijven hangen daar ook zo over denken? Dat lees je hieronder in een selectie tweets! 

Petit Chateau is iedere donderdag om 20.30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder