Monique Smit

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Monique Smit

Monique Smit over de emmer: ‘ik word hier zó moe van’

|
|

Laatste update:

Zangeres en presentatrice Monique Smit heeft het hélemaal gehad met de zogeheten 'moedermaffia', een stel zéér oplettende insta-moeders die om de haverklap allerlei potentiële gevaren naar voren brengen.

Met een zelfbenoemde "diepe zucht" begon Monique, het zusje van Jan Smit (die ook door een moeilijke periode ging), aan een emotioneel relaas op haar insta-stories. Blijkbaar krijgt ze zoveel commentaar op foto's met haar kinderen, dat ze twijfelt of ze wel door moet gaan met zulke foto's plaatsen. "Nog even en ik zet gewoon geen privéfoto’s meer online. Want op alles hebben mensen commentaar, je kan het nooit goed doen."

Moedermaffia

Monique beschrijft zichzelf als een werkende moeder die het gewoon leuk vindt om privé-momenten met haar volgers te delen. "Ik vind dat namelijk zelf ook leuk om te zien bij andere mensen, maar op deze manier heb ik er geen zin in." Als voorbeeld pakt ze er onder meer onderstaande foto bij. Daar kreeg ze ook het nodige (goedbedoelde?) commentaar op. "De druppel viel bij deze foto."

Commentaar

Een vrolijke foto met haar zoontjes Luca en Noah, zou je denken. Toch maken sommigen moedermaffia-figuren zich nogal druk. "Blijkbaar moet ik er ook nog even bij vermelden dat als je goed kijkt Noah wel degelijk vastzit in zijn stoeltje (!)", zegt Monique cynisch. "Och jongens ik word hier zó moe van." En inderdaad: wie door haar andere Insta-foto's scrolt ziet veelvuldig allerlei 'adviezen' voorbijkomen.

Gaat Monique echt stoppen met insta?

En zo ging Monique's tirade nog wel even door. De ochtend nadat ze haar zorgen en woede de wereld in slingerde, staat ze er al ietsje anders in. Haar post maakte in ieder geval héél veel los. "Wat heerlijk wakker worden dit", schrijft de Volendamse. "Dank voor alle lieve berichtjes. Ik zal heus niet gelijk stoppen, maar ik hoop wel dat iedereen nu begrijpt dat het zeer vermoeiend is telkens weer." Volgens de presentatrice was het gewoon even nodig om dit met haar volgers te delen. "De meesten van jullie zeggen: laat het links liggen. Dat doe ik normaal gesproken ook, maar gisteren liep het emmertje even over. Het is goed om af en toe even je hart te luchten."

Monique Smit over de emmer: ‘ik word hier zó moe van’

Lees verder