Monic Hendrickx werkt met Penoza-regisseur aan vampierenserie

Veronica Superguide logo
Monic Hendrickx werkt met Penoza-regisseur aan vampierenserie

Monic Hendrickx werkt met Penoza-regisseur aan vampierenserie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Monic Hendrickx gaat opnieuw samenwerken met Diederik van Rooijen, de bedenker en regisseur van de hitserie Penoza. Ze beginnen deze maand met de opnames van de Engelstalige vampierenserie Heirs of the Night. Naast Hendrickx doen er nog meer Nederlandse namen mee, want ook Sallie Harmsen en Benja Bruijning zullen in de serie te zien zijn.

Internationale Produktie

Producenten Lemming Film en Avrotros laten weten dat Heirs of the Night één van de grootste Nederlandse dramaseries ooit gaat worden. Het wordt een internationale co-produktie met acteurs uit acht verschillende landen. Op imdb.com staat vermeld dat opnames plaats zullen vinden in onder meer Kroatië en Letland.

Monic Hendrickx werkt met Penoza-regisseur aan vampierenserie

Jonge doelgroep

Heirs of the Night is gebaseerd op zesdelige Duitse boekenreeks Die Erben der Nacht van de Duitse schrijfster Ulrike Schweikert. De serie gaat zich afspelen zich af in Europa aan het eind van de 19e eeuw. Ondanks dat het om een vampierenserie gaat lijkt Heirs of the Night gericht op een jonge doelgroep. De serie is namelijk bedoeld voor kijkers van tien jaar en ouder. Het verhaal vertelt over de kinderen van de laatst overgebleven vampierclans die een pact sluiten om te overleven.

Meteen twee seizoenen

Opnames zijn deze week al van start gegaan, en duren nog minstens tot eind september. De serie gaat bestaan uit twee seizoenen van dertien afleveringen die steeds 25 minuten zullen duren. Het is nog niet bekend wat voor rollen Hendricks, Harmsen en Bruijning gaan spelen, en of het om grote rollen gaat of niet. Maar na Hendrickx’ glansrol als misdaadkoningin Carmen van Walraven in Penoza mogen we aannemen dat ze haar alleen nog voor hoofdrollen vragen, toch?

Lees verder