Moeder vermeend Marco Borsato-slachtoffer doet boekje open

Marco Borsato wordt ervan beschuldigd tussen 2014 en 2019 een minderjarig meisje te hebben aangerand; hij zou haar billen, borsten en geslachtsdelen hebben betast. De moeder van het meisje doorbreekt tegenover Story haar stilzwijgen, en gaat dieper in op de gevolgen van het vermeende seksuele misbruik van de zanger.

Marco Borsato
© EM-Press/Patrick van Emst

Na ruim een jaar afwachten weten The Voice of Holland-jurylid Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen waar ze aan toe zijn, al is henzelf natuurlijk als beste bekend wat ze precies uitgespookt hebben. Het Openbaar Ministerie maakte onlangs bekend dat de twee officieel verdacht worden van strafbare feiten.

Aangifte

In het geval van Ali B betekent dat vervolging naar aanleiding van drie aangiftes wegens verkrachting en aanranding, en seksueel grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van zangeres Ellen ten Damme, die in 2014 volgens eigen zeggen door Ali intiem werd lastiggevallen. Voor Jeroen heeft de aangifte wegens verkrachting van The Voice of Holland-deelneemster Nienke Wijnhoven tot een strafrechtelijke vervolging geleid. Het is nog niet bekend wanneer beide rechtszaken gepland staan. In tegenstelling tot zijn TVOH-kompanen weet de van aanranding beschuldigde Marco Borsato nog steeds niet waar hij aan toe is. Zo is de TVOH-gerelateerde aangifte die er tegen hem was gedaan door het OM geseponeerd, omdat de verklaring van het slachtoffer niet werd ondersteund door een tweede bewijsmiddel. Maar over de aangifte van aanranding van een destijds minderjarig meisje is nog altijd geen beslissing genomen.

Tegenaangifte

Volgens Marco spreekt zijn vermeende slachtoffer niet de waarheid en om die reden deed de zanger een tegenaangifte wegens het doen van een valse aangifte. De tegenaangifte en de manier waarop mensen over haar praten en oordelen, hebben veel impact op het vermeende slachtoffer. Het vermeende slachtoffer en haar moeder worden online geregeld afgebrand en krijgen naast steun ook haatberichten. Wat ook niet hielp is dat Ruud de Wild recent vraagtekens plaatste bij de aangifte van Marco’s slachtoffer. "Stel je nou eens voor dat het toch een vergissing was en dat mevrouw misschien toch niet helemaal heeft gezien wat er gebeurd is of dat het niet waar is of dat het allemaal gelul is, dat het gelogen is omdat ze gewoon boos was, of omdat ze in de war was", vertelde Ruud in zijn radioshow De Wild in de Middag. 

Haatberichten

Na deze opmerkingen van Ruud namen de haatberichten richting het vermeende slachtoffer flink toe. "Wat Ruud de Wild zegt is, helaas, best te begrijpen", vertelt haar moeder (persoonsgegevens bekend bij de hoofdredactie) als Story haar om een reactie vraagt. "Ruud de Wild zegt eigenlijk vooral: stel dat het niet waar is, dan zijn de gevolgen voor Borsato wel extreem groot. Ik weet toevallig dat het wél waar is, maar als je dat niet zeker weet, is zo’n gedachte heel begrijpelijk."

Gevolgen van zijn eigen daden

Hoewel de moeder van Marco’s vermeende slachtoffer tot op heden niet bereid is met de media te praten, wilde ze na de uitlatingen van Ruud de Wild wel een reactie aan Story geven. Aanvullend op Ruuds woorden wil de moeder benadrukken dat zij en haar dochter er níét op uit zijn om de zanger kapot te maken. "Dat is niet wat ik wil. Natuurlijk vind ik dat iedereen de gevolgen van zijn eigen daden moet dragen. Maar ik vind het, naast het feit dat het onverteerbaar is dat het überhaupt is gebeurd, ook voor hem en zijn familie heel verdrietig. Ik denk dat hij haar niet heeft willen beschadigen."

Je las een artikel van Story. Story.nl brengt het laatste nieuws uit de showbizz, royalty en society - actueel en spraakmakend!

Tekst: Nick Dijkman | Bron: Story