Moeder in HMMIK ‘bang’ voor schoonzoon

Een nieuwe week, een nieuw hoofdpijndossier voor John Williams. In de deze aflevering van Help Mijn Man Is Klusser trof hij naast een bouwval en een ongelukkig gezin, ook een bange schoonmoeder aan.

Niets missen? Check hier onze Help Mijn Man Is Klusser-overzichtspagina.

Help Mijn Man Is Klusser
© RTL

Dennis en Fede kochten vijf jaar geleden het geboortehuis van Fede over van haar ouders. Een mooi idee dat in de praktijk helaas voor nogal wat spanning zorgt. Vooral omdat het tussen Dennis en zijn schoonouders bepaald niet botert.

Buren

Tot overmaat van ramp blijken de schoonouders van Dennis ook nog eens bij het koppel om de hoek te wonen. Dennis ligt inmiddels dusdanig met ze in de clinch dat je je afvraagt of naast John Williams binnenkort niet ook Bert van de Leeuwen zijn Familiediner langs moet komen.

Bang

Schoonmoeder Marlies vertelt dat ze wel eens ‘bang' wordt van Dennis. "Hij kan heel grof overkomen." Toch is niet alleen hij het probleem. "Wij zijn emotionele mensen, daar heeft Dennis niks mee", aldus Marlies. Ondanks dat Fede zichtbaar worstelt met deze ontboezemingen, besluit Marlies door te gaan. "Ik denk als je Dennis eerlijk vraagt: wat vind je het moeilijkst? Dan is dat mijn persoon."

Botte hork

Wanneer Dennis even later binnenloopt, lijkt alles koek en ei. “Mijn lieve schoonmoeder”, begroet hij Marlies, waarop John zich verbaasd afvraagt of het vaker zo gaat. "Soms wel”, zegt Marlies. "Soms niet", vervolgt Dennis. “Ik heb die overgevoeligheid en jij kunt 'bam', zo doen. Dan schrik ik me te pletter”, verklaart Marlies. Ze is niet de enige die moeite heeft met Dennis, ook de zus van Fede vindt hem lastig. “Hij is gewoon een botte hork.” 

Apart slapen

Ondertussen zorgt dit alles ervoor dat het koppel en hun twee piepjonge kinderen al jaren in een bouwput wonen. De situatie is zelfs zo schrijnend dat de kinderen bij Fede in bed slapen terwijl Dennis zijn nachten in de logeerkamer doorbrengt. 

Spanning in de lucht

Toch weet John Williams het net als vorige week (trillende Jos) en zelfs die week daarvoor ('meid rennen!') weer, tegen alle verwachtingen in, tot een goed einde te brengen. Al hangt er volgens de presentator ‘nog wel wat spanning in de lucht’.

Help Mijn Man Is Klusser is iedere maandag rond 20:30 uur te zien op RTL4.