Misdaadserie Smeris krijgt vierde seizoen

Veronica Superguide logo
Misdaadserie Smeris krijgt vierde seizoen

Misdaadserie Smeris krijgt vierde seizoen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven mogen een vierde seizoen maken van de BNN-serie Smeris. Dit vertelden de makers van de politieserie maandag tijdens de opnames van het derde seizoen.

Verrassing

De hoofdrolspelers zijn erg blij dat er een vierde seizoen komt. "We hadden na het eerste seizoen niet verwacht dat er een tweede seizoen zou komen. Het duurde allemaal best lang dat we hoorden dat we door mochten’’, vertelt Jeroen van Koningsbrugge aan ANP. "Nu komt er dus een derde seizoen en daarna zelfs een vierde. Dat is helemaal waanzinnig. We mogen dus lekker doorschrijven.”

Opnames derde seizoen gestart

De opnames van het derde seizoen zijn vorige week van start gegaan. Het kostte de hoofdrolspelers niet veel moeite opnieuw in de huid van Theo Kamp (Jeroen van Koningsbrugge) en Willem Niessen (Dennis van de Ven) te kruipen. "Zowel Willem als Theo zit redelijk in de buurt van Dennis en Jeroen’’, zegt Van Koningsbrugge.

Dennis: "We gebruiken in het schrijven ook wel eens wat autobiografische dingetjes als het kan. Als het een extra laagje humor oplevert bovenop de plotlijn. Je speelt heel dicht bij wat je samen gemaakt hebt. Hoe meer je je er aan de voorkant mee bemoeit, hoe dichter het bij jezelf ligt.”

Ook lichtten Dennis en Jeroen een tipje van de sluier over wat we kunnen verwachten in het derde seizoen. Willem en Theo stuiten op een 'grote Europese kwestie' die gaande is. Maar wat dit precies inhoudt, blijft nog even geheim.

Aftellen

Nog 62 nachtjes slapen en dan begint het derde seizoen van Smeris. De misdaadserie is vanaf 22 januari elke zondag weer te zien om 21:30 op NPO 3.

Lees verder