Miljuschka Witzenhausen in Wie is de Mol? op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Miljuschka Witzenhausen in Wie is de Mol? op NPO 1

Miljuschka slaat terug na kritiek op blote billen-foto

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Wie is de Mol?-deelneemster en tv-kok Miljuschka Witzenhausen (die recent haar RTL-contract verlengde) voert momenteel een strijd tegen 'neppe', veel te perfecte foto's op insta. Haar nieuwste 'eerlijke' foto, waarin ze haar blote billen showt, krijgt ook wat kritiek.

"Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen", plaatste Miljuschka recent bij een foto van haar eigen lichaam. Ze kreeg erg veel lof voor dit eerlijke beeld, waarmee ze hoopt te bereiken dat niemand zich meer schaamt voor zijn eigen lichaam, wat voor vorm of maat je ook hebt. Deze week kwam 'Mil' met een nieuwe onthullende foto:

Blote billen-foto

Met deze 'bubble but met tijgerstrepen' oogst ze opnieuw veel lof bij haar volgers. "Dit is wie ik ben en dus dit is hoe ik wil dat ik gezien word", schrijft Miljuschka. "Dus hier een foto van mijn bubble but waar ik trots op ben. Inclusief de tijgerstrepen die ik heb verdiend met iedere hap die ik neem voor mijn smaakinvestering en levensgenot." In de comments wordt ze overspoeld met hartjes, steunbetuigingen en openhartige verhalen van andere vrouwen die ook hun onzekerheden blootleggen. 

Kritiek

Niet iedereen is echter zo enthousiast over dit sterk staaltje bodypositivity. Zo haalt ene Marijn zich de woede van een groot stel Miljuschka-fans op de hals. Ze reageert lichtelijk zuur met: "laat ik een rolmodel worden en mijn kont fotograferen, is dit tegenwoordig de manier?" Het loopt vervolgens aardig uit de hand maar gelukkig laat Miljuschka zelf ook even van zich horen. "Hoe bedoel je de manier?", begint ze haar uitleg. "Ik vond het een mooie foto. Een soort maan. Daarnaast liep ik met deze gevoelens en gedachtes die ik wilde delen. Dit is mijn visuele dagboek. Je hoeft er niet naar te kijken. Er bestaat een knopje ontvolgen op mijn pagina?" Touché!

Miljuschka is vanavond weer te zien in een nieuwe Wie is de Mol?, om 20:30 uur op NPO 1. Bekijk hier de allerbeste hints en aanwijzingen tot nu toe.

Lees verder