Miljoenenjacht Bertha

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Miljoenenjacht Bertha

Miljoenenjacht-deelneemster neemt enorm risico en wint half miljoen euro

|
|

Laatste update:

Op safe spelen? Dat is niks voor de 61-jarige Bertha, bewees ze gisteravond in Miljoenenjacht. De deelneemster zwichtte niet voor een bod van 314.000 euro. En dat bleek een schot in de roos.

Stoppen of doorgaan?

Terwijl de meeste Miljoenenjacht-deelnemers liever op tijd stoppen om met een keurig bedrag naar huis te gaan, ging Bertha uit Ubbena gisteravond all in. De bank bood haar 314.000 euro, een 'prachtig bedrag' aldus de deelneemster. Ze aarzelde of ze akkoord moest gaan met het bod. Haar dochter, vriendin Dientje en een groot deel van het publiek raadde haar aan om inderdaad te stoppen.

Veel lef

Maar toen trok Bertha, tegen de verwachtingen in, haar eigen plan. "Nog één keer gokken", zei ze tegen presentatrice Linda de Mol. Ze sloeg het bod af en speelde door. "Laten we het proberen." Ze koos koffer vijftien en dat bleek een juiste gok: er zat een laag bedrag in. Ook koffer 25 was een goede keuze. "Ik hoop dat de bank jou iets moois gunt omdat je het zo gedurfd hebt", zei Linda.

Half miljoen euro

En ja hoor: de bank deed een bod van 488.000 euro. "Dat neem ik", zei Bertha meteen. Linda vroeg of ze het zeker wist, maar de deelneemster was overtuigd. "Oh wat ben ik hier blij mee", riep ze uit. Uiteindelijk bleek er slechts duizend euro in haar koffertje te zitten: een goede deal dus. Bertha wil het enorme geldbedrag gebruiken om de studieschuld van haar 28-jarige dochter af te kopen. Én haar grote droom kan in vervulling: rondrijden in haar eigen camper.

Linda de Mol is na een maandenlange afwezigheid terug op tv als presentatrice van Miljoenenjacht. Het werd een emotioneel weerzien, inclusief staande ovatie van het publiek: Wat ontzettend lief.

Postcode Loterij Miljoenenjacht zie je elke zondag om 20:00 uur op SBS6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder