Michael Jackson en Wade Robson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Michael Jackson en Wade Robson

Michael Jackson wilde hoofdrol in X-Men

|
|

Laatste update:

King of Pop Michael Jackson probeerde de makers van X-Men (2000) er in 1999 van te overtuigen dat hij Charles Xavier (aka Professor X) zou moeten spelen.

Dat onthult producente Lauren Shuler Donner in gesprek met The Hollywood Reporter, die een achtergrondstuk schreven over het problematische gedrag van regisseur Bryan Singer. De film gaf het startschot voor de huidige superheldenfilms van bijvoorbeeld het MCU (waar de X-Men nog niet in voorkomen) en daar had Michael Jackson erg graag bij willen zijn.

Michael als Professor X

Michael liep naar verluidt het FOX-gebouw binnen met een zonnebril op en weigerde handen te schudden. Hij had een meeting met regisseur Bryan Singer en had zelfs een hele presentatie voorbereid. "I said to him, 'Do you know Xavier is an older white guy?'", herinnert Lauren zich. "And Michael said, 'Oh yeah. You know, I can wear makeup.'"

X-Men

Uiteindelijk ging de rol, zoals je waarschijnlijk wel weet, naar Star Trek-icoon Patrick Stewart, die laatst nog opdook in de hilarische X-Men-reünie. Volgens The Hollywood Reporter had studio Twentieth Century Fox nooit daadwerkelijk overwogen om Michael in dienst te nemen. De beschuldigingen rondom zijn vermeende kindermisbruik speelde toen al. "Michael was already in the thick of all his allegations by X-Men", onthult een anonieme medewerker. 

Het hele verhaal over de giftige set van X-Men kun je hier lezen.

Lees verder