Michael Jackson-fans gaan protesteren bij McDonald’s na verwijderen standbeeld

Veronica Superguide logo
Michael Jackson-fans gaan protesteren bij McDonald’s na verwijderen standbeeld

Michael Jackson-fans gaan protesteren bij McDonald’s na verwijderen standbeeld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Nederlandse MJ-fans voeren vandaag actie bij het hoofdkantoor van McDonald’s in Amsterdam. Ze zijn nog steeds pissig dat de fastfoodketen zonder waarschuwing het levensgrote Michael Jackson-standbeeld in Best weghaalde.  

Dat maakt de Nederlandse tak van fansite MJ Innocent bekend in een persbericht. “McDonald’s geeft aan dat ze vrezen dat Michael Jackson ook onprettige gevoelens bij klanten op kan roepen. De film Leaving Neverland is echter ongelooflijk eenzijdig, alleen gebaseerd op verklaringen van twee mannen, en juridisch niet hard te maken.”

De homepage van MJinnocent.com

Protest!

Wat gaan de furieuze fans nu doen? Ze karren rond 10:00 met een vrachtwagen naar het Mac-hoofdkantoor in Amsterdam. Op hun vrachtwagen staat de tekst ‘Michael Jackson is onschuldig – ken de feiten’ geplakt, een veelgehoorde leus onder diehard MJ-fans. Hierna mag ook poptempel Paradiso een bezoekje verwachten: daar is recent nog een optreden van een MJ-tribute-act gecanceld. 

Tegen-docu

Terwijl de wereld dus enorm verdeeld is over The King of Pop én Wade Robson en James Safechuck (die Michael van seksueel misbruik beschuldigen), stromen de nieuwtjes nog binnen. Zo hoorden we gisteren nog dat er nu ook een ‘tegen’-docu is. Hierin nemen Michael’s neefje en nichtje het voor hun oom op.

Lees verder