Michael J Fox in Back to the Future 1985

Veronica Superguide logo
Michael J Fox in Back to the Future 1985

Michael J. Fox stopt met acteren door gezondheidsproblemen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Michael J. Fox groeide uit tot een van de populairste acteurs uit de 80s. Maar in zijn nieuwe boek kondigt hij zijn afscheid aan.

Ziekte van Parkinson

Vele miljoenen mensen zagen Michael J. Fox eind vorige eeuw in titels als Back to the Future, Teen Wolf en Family Ties. Maar zijn leven nam een dramatische wending toen in 1991 bij Fox de ziekte van Parkinson werd geconstateerd. Ondanks zijn slopende ziekte, dook hij nog regelmatig op in televisieseries, waaronder Spin City, The Good Wife en Designated Survivor. Maar het lijkt erop dat de geliefde acteur nu toch echt een punt achter zijn loopbaan heeft gezet.

Ingreep

Er werd namelijk onlangs ook nog een tumor gevonden in de wervelkolom van Michael J. Fox. Deze bleek goedaardig, maar de operatie om de tumor te verwijderen heeft een zware wissel getrokken op de zijn gezondheid. De acteur moest zelfs opnieuw leren lopen na de ingreep.

Pensioen

Michael J. Fox kondigt dan ook zijn pensioen aan in zijn autobiografie No Time Like The Future. Daarin schrijft de acteur: “De tijden van werkdagen van twaalf uur en zeven pagina’s dialogen achter mij. Voor nu dan, tenminste.

Geheugenverlies

Door zijn gezondheidsproblemen kampt Fox ook met geheugenverlies. “Mijn korte-termijn-geheugen is naar de klote. Ik kon mijn teksten altijd goed onthouden, maar tijdens mijn laatste klussen merkte ik dat dit steeds zwaarder werd”, vertelde hij eerder in een interview met People Magazine.

Lees verder