Merlijn Kamerling houdt het niet droog in De Vooravond

Merlijn Kamerling

Gisteren zaten Isa Hoes en haar zoon Merlijn Kamerling in De Vooravond om te praten over hun moeder-zoon-band én over Antonie Kamerling, die vandaag precies tien jaar geleden uit het leven stapte. Merlijn hield het niet meer droog toen Suzan & Freek 'Papa' van Stef Bos coverden.

Omdat Merlijn erachter kwam dat hij eigenlijk helemaal niet zoveel over zijn vader wist, ging hij het boek 'Nu ik je zie' schrijven en maakte hij de docu Antonie & Merlijn: 10 jaar later, die gisteren op Net5 kwam. "Ik heb niet willen weten in hoeverre ik op hem leek. Ik heb alles wat met mijn vader te maken heeft ver weggestopt, vanaf een paar jaar na zijn overlijden", legde hij uit.

'De zoon van'

"Ik werd altijd gezien als de zoon van, in plaats van mijn eigen persoon", gaat hij verder. Dat hij veel meer te weten kwam over zijn vader, voelde "heel dubbel". "Ik vond het aan de ene kant heel mooi, omdat ik heel veel nieuwe inzichten kreeg en alle leuke dingen van mijn vader eindelijk kon leren. Maar het was ook wel heel heftig." Maar, zo voegde Isa toe, "eigenlijk vind ik dat heel ontroerend".

In tranen

Uiteindelijk kon Merlijn zijn tranen niet meer bedwingen en dat ontroerende moment kwam tijdens het optreden van Suzan & Freek. Die gingen direct na het toch al beladen gesprek óók nog eens 'Papa' van Stef Bos spelen. Ja, dan ga je voor de bijl natuurlijk. 

De Vooravond is elke werkdag om 19:00 uur te zien op NPO 1.