Meedoen aan klusprogramma's: Hoeveel kost het?

Dat je met je hele hebben en (huis)houwen op tv komt, wil niet zeggen dat het allemaal maar gratis is. Meedoen aan klus- en woonprogramma's kost je - niet in alle gevallen - gewoon geld.

John Williams en Kees Tol

De RTL Boulevard-podcast besloot het uit te zoeken. Komt-ie!

Help, Mijn Man is Klusser!

Laten we beginnen met de uitzondering: het altijd ophef veroorzakende Help, Mijn Man is Klusser!. Hier hoef je als kandidaat geen geld in te leggen want dit is natuurlijk een ander soort format, legt Luuk Ikink uit. "De verbouwing is al gaande. Daar zit natuurlijk veel eigen geld in. De spulletjes die ze daar gebruiken, dat is helemaal plat gesponsord."

Eigen Huis & Tuin

Voor niets gaat de zon op bij Eigen Huis & Tuin. Daar moet je wél meebetalen. "Daar betaalt de deelnemer ongeveer veertig procent zelf." Tot enige verbazing van Luuk: "Ik dacht altijd bij Eigen Huis & Tuin: dat is gratis en ze komen langs en zetten spulletjes neer van de bouwmarkt die dan in beeld is. Maar kennelijk moet je daar toch een deel van betalen".

VTWonen: Weer Verliefd op je Huis

Bij SBS6-knaller VTWonen: Weer Verliefd op je Huis verschillen de kosten per situatie. "Dat budget wordt voor elke make-over met de bewoners afgestemd. Die hebben zelf een budget. Daar komt uiteraard ook weer een deel gesponsord binnen, maar de grenzen aan zo'n budget worden gerespecteerd." Oftewel: zo is alles van te voren duidelijk en kunnen de kosten voor de deelnemers niet opeens hoger uitpakken.

Check ook onze Help, Mijn Man is Klusser!-overzichtspagina om op de hoogte te blijven van alle stellen en verbouwingen.