• Bridgerton

Spin-off Bridgerton nu al in opspraak: medewerker ontslagen om pestgedrag

Bridgerton

De spin-off van hitserie Bridgerton is nog niet eens te bewonderen, of er is al ophef ontstaan. Er zou een giftige werkomgeving zijn, met dank aan een medewerker die zijn collega's het leven zuur maakte. De medewerker is ontslagen na beschuldigingen van pesten en beledigend gedrag op de set.

Over de schreef

Het blijkt geen pretje te zijn om te werken aan de spin-off van Bridgerton. Product designer Dave Arrowsmith is van het project gehaald na meerdere aantijgingen. Hij zou 'over de schreef' zijn gegaan bij meerdere collega's. "Er zijn verschillende problemen geweest op de set en een paar crewleden hebben hun zorgen geuit over een aantal verschillende incidenten", meldt een bron aan The Sun. Er is een speciaal meldpunt waar medewerkers zich kunnen melden over het giftige gedrag van de medewerker. Streamingdienst Netflix bevestigt dat Arrowsmith niet langer aan de serie werkt. 

Geen onbekende

Arrowsmith was verantwoordelijk voor het ontwerp van de set. De product designer is geen onbekende in de showbizzwereld: eerder werkte hij voor series als Doctor Who en Cold Feet. Of hij zijn collega's daar ook pestte en beledigde, is niet bekend. 

Heb je het spiksplinternieuwe seizoen al uitgekeken? Dan zal je deze 8 series á la Bridgerton vast ook fantastisch vinden. Als je nog aan het tweede seizoen moet beginnen, lees hier dan onze recensie van Bridgerton seizoen 2.  

De spin-off van Bridgerton verschijnt naar verwachting begin 2023 op Netflix.

Bron: ANP / Veronica Superguide

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we De Harry Potter-quiz, The Bubble en Julia. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.