Maxime Meiland staat heel anders in het leven na bijstand

Chateau Bijstand met Martine Meiland en Maxime Meiland

Maxime laat weten heel anders in het leven te staan na de opnames van Chateau Bijstand. “In onze lades liggen koekjes en die gooi ik nu niet meer weg.

‘Beetje dramatisch’

In de nieuwe tv-show Chateau Bijstand gaan Maxime en haar ouders proberen een maand lang rond te komen van een bijstandsuitkering. Inmiddels zitten de opnames erop en... die hebben Maxime nogal veranderd! “Ik sta nu wel anders in het leven. Dat klinkt een beetje dramatisch, maar je denkt daardoor over bepaalde dingen nu anders”, vertelt ze in de Weekend. 

Veel overdaad

Waar denkt ze nu dan anders over? “Ik vind dat wij bijvoorbeeld heel veel overdaad hebben thuis. Er wordt maar gekocht omdat je ergens zin in hebt. In onze lades liggen altijd allemaal koekjes, maar als we zin hebben in stroopwafels en die zijn er niet, dan gaan we naar de bakker. Dan wordt de rest weggegooid, want dat wordt oud.

Drastisch veranderen

Nu is ze dus van plan om haar leven drastisch te veranderen door haar koekjes voortaan niet meer weg te gooien. “Daar ben ik wel écht klaar mee, dat vind ik geldverspilling. En het is eigenlijk gewoon belachelijk.” 

Kijk hier de eerste beelden uit Chateau Bijstand, dat vanaf volgende week eindelijk te zien zal zijn. 

Chateau Bijstand is vanaf maandag 14 maart elke week te zien om 20:30 op SBS6.