Maxime Meiland schrok van haat na Humberto-optreden: ‘dit kan me fataal worden’

Nadat de Chateau Meiland-ster geëmotioneerd bij Humberto over haar biografie vertelde, regende het negatieve reacties. Aan NU.nl vertelt Maxime Meiland hoe heftig dit voor haar is geweest. 

Maxime Meiland
© Brunopress

In Maxime: Misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig! lees je over de lastige perioden uit haar leven. Zo schrijft ze over hoe ze meerdere keren verkracht is en slachtoffer werd van sexting. Toen ze bij Humberto de komst van dit kwetsbare en gevoelige boek aankondigde, werd er online gehakt van haar gemaakt. Zo zou ze het ‘alleen voor het geld doen’.

Negativiteit

Dat was heftig voor Maxime. “Daar schrok ik wel van. Ik dacht: dit kan me weleens fataal worden”, aldus de realityster. “Nog steeds denk ik soms: waarom heb ik een boek geschreven? Vanwege die negatieve reacties, die ongetwijfeld komen. Het is ook onmogelijk om ze allemaal te ontlopen."

Hulp zoeken

Het is voor Maxime anders dan de negativiteit rondom Chateau Meiland. “Dit is zo persoonlijk. Hoe kan je dan zo lelijk doen? Ik vertel gewoon mijn verhaal en wat me is overkomen. Dus ik ga hier hulp bij zoeken en met iemand praten over hoe ik hier het beste mee kan omgaan."

Trots

Toch is Maxime, net als vader Martien Meiland, vooral ook trots op het boek. "Ik heb dit toch maar gedaan. Iedereen weet het nu, en iedereen heeft er vast een mening over. Maar ik voel de noodzaak: ik wil dit zwart op wit hebben."

Niets missen van Chateau Meiland? Volg hier onze overzichtspagina met het laatste nieuws.