Max Verstappen eindigt op zevende plek in GP Italië

Veronica Superguide logo
Max Verstappen eindigt op zevende plek in GP Italië

Max Verstappen eindigt op zevende plek in GP Italië

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Max Verstappen heeft zondag in de Grote Prijs van Italië genoegen moeten nemen met de zevende plaats. De Nederlandse coureur in de Formule 1 beleefde op het hogesnelheidscircuit van Monza een slechte start. Verstappen staat momenteel op de 6e plek in het WK.

Slechte start

Verstappen viel door zijn slechte start terug van de zevende naar de elfde plaats. Verstappen klom tijdens de 53 rondes wel weer de top tien in, maar meer dan zes punten voor het WK zaten er niet in voor de coureur van Red Bull, die vorige week op Spa-Francorchamps buiten de punten was gevallen.

Nico Rosberg pakt eerste plek

De winst op het circuit van Monza ging naar Nico Rosberg. Hij liet Lewis Hamilton (tweede) en Sebastian Vettel (derde) achter zich. De Britse WK-leider Hamilton stond op poleposition, maar verprutste zijn start en viel terug naar de zesde plek. Hamilton rukte wel weer op naar de tweede plaats, maar hij kon Rosberg niet meer bedreigen.

Onsportief gedrag

Max Verstappen kreeg vrijdag een lichte waarschuwing van de internationale automobielfederatie FIA naar aanleiding van zijn 'onveilige' rijgedrag tijdens de Grand Prix van vorige week in België. Verstappen kreeg het in Spa aan de stok met Räikkönen, die in de eerste bocht de voorvleugel van Verstappens Red Bull eraf reed. Later in de race reageerde de coureur van Ferrari woedend toen Verstappen hem niet liet voorbijgaan op het lange rechte stuk. Volgens Räikkönen kon hij een zware crash maar net voorkomen door hard op zijn rem te trappen.

Formule 1

Er zijn nog zeven Grands Prix te gaan in de Formule 1. Over twee weken staat de race in Singapore op het programma.

Lees verder