Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

Matthijs van Nieuwkerk gaat Elfstedentocht zwemmen

|
|

Laatste update:

Maarten van der Weijden geeft het stokje over. Na zijn succesvolle Elfstedenzwemtocht is het nu de beurt aan een reeks BN'ers om de 195 kilometer lange tocht te gaan zwemmen. De wereld draait door-presentator Matthijs van Nieuwkerk is daar één van, zo beloofde hij woensdagavond in de uitzending.

'Denk jij dat er ergens in jouw agenda een mogelijkheid is dat ook jij een stukje gaat meezwemmen?', vroeg Maarten van der Weijden woensdagavond aan Matthijs van Nieuwkerk in misschien wel één van de laatste uitzendingen van De Wereld Draait Door. Na een korte twijfeling over zijn schoolslagsnelheid kon Matthijs niets anders dan 'ja' zeggen. 'Dat is de deal!' Bekijk hieronder het fragment terug.

Coachende functie

Matthijs van Nieuwkerk is niet de enige BN'er die tussen een 28 en 31 augustus 2020 een stukje mag zwemmen in het Friese water. Claudia de Breij, Syb van der Ploeg en Natasja en René Froger hebben al ingestemd. Maarten van der Weijden, die de Elfstedentocht dit jaar finishte, zwemt zelf niet mee, maar is er wel om de BN'er er doorheen te slepen. "Ik ga coachen, maar als het nodig is dan spring ik het water in en dan sleur ik ze door het water heen want we moeten het gewoon halen", zei de zwemmer in De Wereld Draait Door.

Lees verder