Matthew McConaughey kwam 21 kilo aan voor deze rol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Matthew McConaughey kwam 21 kilo aan voor deze rol

Matthew McConaughey kwam 21 kilo aan voor deze rol

|
|

Laatste update:

Voor het filmen van het waargebeurde verhaal over een zakenman die op goudjacht gaat in Indonesië, mocht Matthew McConaughey zich even lekker laten gaan.

Groen licht voor McConaughey

''Ik heb dit nooit eerder gedaan'', vertelt de Amerikaanse acteur aan E! News over zijn gewichtstoename. ''Ik sprak mezelf toe: 'McConaughey: je hebt zes maanden om ja te zeggen tegen alles wat je wilt eten en drinken, wanneer dan ook'. Dat was leuk. Het enige nadeel is de gedachte dat je weer moet stoppen. Ik beschouwde het als mijn werk, dat was mijn geluk. Dus ik zette alle lichten op groen." De 47-jarige acteur viel eerder voor zijn rol in Dallas Buyers Club juist 17 kilo af.

Cheeseburgers

Toen Matthew eenmaal aan de slag was, had hij een duidelijke favoriete calorieënknaller: ''Cheeseburgers zijn mijn favoriete gerecht, dus ik at constant cheeseburgers. Ik maakte ze zelf en testte fastfoodrestaurants waar ik nog niet was geweest. Snoep had ik niet veel, vooral cheeseburgers en bier deden het goed."

Gold

In het waargebeurde Gold speelt Matthew McConaughey de hoofdrol van zakenman Kenny Wells, die samen met geoloog Michael Acosta, een rol van Edgar Ramírez, een stuk land koopt in het midden van de jungle van Borneo om naar goud te zoeken. In de trailer hierboven zie je het resultaat van zijn vreetpartijen. Voor de rol in Dallas Buyers Club won McConaughey de Oscar voor beste acteur, maar volgens de vroege recensies is Gold wat minder indrukwekkend. Vanaf 16 maart kun je zelf oordelen in de bioscoop.

Lees verder