Matthew McConaughey-film The Lincoln Lawyer wordt TV-serie

Door Redactie
Matthew McConaughey Lincoln Lawyer

De rechtbankthriller The Lincoln Lawyer uit 2011 wordt een tv-serie. In deze film speelde Matthew McConaughey de rol van rijdende advocaat Mick Haller, die werkt vanuit zijn auto. De thriller was gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Michael Connelly, die nog vier andere boeken over deze jurist op wieltjes heeft geschreven. Genoeg stof dus voor een hele tv-serie!

Nog niet te snel “Alright alright alright” roepen

Laten we echter nog niet te snel “Alright alright alright” roepen, want het is niet waarschijnlijk dat Matthew McConaughey opnieuw de rol van Mick Haller zal spelen. Ook al speelde hij een paar jaar terug wel een fenomenale rol in de HBO-serie True Detective (check hier de briljante parodie True Detective Pikachu), Matthew lijkt een te grote naam voor een serie die “gewoon”op kabel-tv te zien zal zijn. Het Amerikaanse Deadline meldt dat de serie bij de Amerikaanse zender CBS zal verschijnen.

Maffe commercials

Het is ironisch dat McConaughey nu een te grote naam is voor een Lincoln Lawyer-serie, want hij heeft zijn huidige topstatus mede aan deze film te danken: voor de acteur was deze film een keerpunt in zijn carrière: tot dan toe was hij vooral die knappe shirtloze hunk uit allerlei romcoms, maar met deze goed ontvangen thriller sloeg hij een nieuwe weg in. Sindsdien duikt hij in de ene na de andere topfilm op. Wel bedankte hij Lincoln indirekt met allerlei maffe commercials die hij voor dit automerk deed:

Het is nog niet bekend wanneer The Lincoln Lawyer te zien zal zijn, of wie de serie in Nederland zal uitzenden.