Matt Damons Punk-cameo redde meisje uit coma

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Matt Damons Punk-cameo redde meisje uit coma

Matt Damons Punk-cameo redde meisje uit coma

|
|

Laatste update:

Lang voordat Matt Damon op hilarische wijze opdook in de show van Jimmy Kimmel met “I'm F*cking Matt Damon” was hij al te zien in de film Eurotrip met een soortgelijke superhit. In deze komedie had de steracteur een cameo als punkzanger, die in het liedje “Scotty Doesn’t Know” vertelt hoe hij het al geruime tijd met de vriendin van de hoofdpersoon doet. En nu blijkt dat Matt met dit cultnummer een leven heeft gered!

Toeval

De Amerikaanse website Uproxx vond het (terecht) de hoogste tijd voor een “Alles wat je altijd al over Scotty doesn't know wilde weten maar niet durfde te vragen”-artikel. Hierin worden de makers van deze op zich weinig opzienbarende komedie uitgebreid aan de tand gevoeld over het hoe, wat, waar en waarom van deze cult-cameo. Zo blijkt dat ze per toeval bij Matt Damon terecht kwamen voor het gastoptreden; ze wilden een bekende naam, maar de film werd opgenomen in Praag en er was geen budget om een acteur over te laten vliegen. Matt Damon was echter in Praag om The Brothers Grimm op te nemen, en hij had wel oren naar het rolletje. En de rest is geschiedenis.

Geweldige anekdotes

Het artikel

staat vol met geweldige anekdotes; zo beweren de makers bijvoorbeeld dat je het deuntje op een gegeven moment kunt horen tijdens The Bourne Ultimatum, in een scène waarin Jason Bourne met oortelefoontjes in naar zijn ipod luistert. De mooiste anekdote is echter dat het grove liedje waarschijnlijk het leven van een Amerikaans meisje heeft gered. Ze was zwaar gewond geraakt bij een auto-ongeluk en raakte hierdoor in een coma. Toen echter haar telefoon overging en haar ringtone luid te horen was, ging het meisje met het liedje meezingen. De ringtone was natuurlijk “Scotty Doesn’t Know”, en door het meezingen ontwaakte zij uit haar coma.

Matty doesn't know wat hij allemaal voor moois veroorzaakte met Scotty doesn't know!

Lees verder