Dolph Lundgren in Masters of the Universe 1987

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dolph Lundgren in Masters of the Universe 1987

‘Masters of the Universe gaat exclusief in première bij Netflix’

|
|

Laatste update:

Volgend jaar moet Masters of the Universe verschijnen. Maar zien we deze film voor het eerst in de bioscopen of bij Netflix?

Lendendoek

De productie van Masters of the Universe gaat niet bepaald van een leien dakje. Deze fantasyfilm, gebaseerd op de cartoonklassieker 80s, is al sinds 2007 in ontwikkeling bij Sony. Maar de laatste tijd lijkt er eindelijk schot te zitten in de zaak. Zo onthulde Noah Centineo (To All the Boys I’ve Loved Before) dit voorjaar dat hij in de lendendoek van He-Man zal kruipen. Volgens de planning zou Masters of the Universe in maart 2021 in de bioscopen zou verschijnen. Maar The Hollywood Reporter schrijft dat dit project wel eens een hele andere kant kan opgaan!

Gewaarschuwd

Verschillende bronnen beweren tegenover het vakblad dat Sony overweegt om Masters of the Universe te verkopen aan Netflix. Sony is voor miljoenen het schip ingegaan met Men in Black: International en daardoor zouden ze het risico van een tweede flop tot een minimum willen beperken. Helemaal ongelijk kun je hen ook weer niet geven: de verfilming uit 1987 met Dolph Lundgren in de rol van He-Man wist zijn budget ook niet terug te verdienen. Deze flop luidde zelfs het einde in van de roemruchte studio Cannon Films. En een gewaarschuwd Hollywood-bobo telt voor twee!

Lees verder