• SBS
  • TV
  • Familie Gillis

Massa is Kassa-Peter Gillis boos op zoon Mark: ‘Flikker toch op’

Peter Gillis ergert zich in Familie Gillis: Massa is Kassa kapot aan zijn zoon Mark. Die laatste doet volgens Peter veel te weinig om energie te besparen… En daar wordt Peter foxwild van!

Door Alie Sierkstra
mark peter gillis energie vakantiepark

In het negende seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa zien we eindelijk meer van die verbouwing van het kasteel dat Peter Gillis gekocht heeft. Daarnaast volgen we familievrienden, Johnny en Mieke, die zich, net als Nicol haar ouders, gevestigd hebben in Spanje. Er moet echter ook gewerkt worden! Zeker omdat de stijgende energieprijzen inmiddels ook de vakantieparken van Peter bereikt hebben…

Familie Gillis bespaart energie

Waar kunnen ze op bezuinigen? Peter wil graag alle huisjes die niet verhuurd zijn van de stroom afhalen. Ook het zwembad hoeft niet verwarmd te worden als er niemand is. Mark klinkt weinig enthousiast en daar is Peter niet blij mee… “Als je nog lang wacht met overleggen, dan hoef je het al niet meer te doen, want dan ben je al naar de klote, Mark”, sneert hij.

Vriezer

Mark en Peter doen een rondje om te kijken waar ze nog meer op kunnen bezuinigen. “Het geld ligt op straat”, zo meent Peter. En daar blijkt hij best een punt te hebben… De grote espressomachine staat bijvoorbeeld nog aan, net als een koeling en een vriezer. Peter snapt niet waarom ze spullen die koud moeten blijven niet verzamelen in één enkele vriezer. “Ik snap jou niet”, klaagt hij tegen Mark.

'Klauwen uit je zakken'

Wanneer blijkt dat een ijscokar ook nog aanstaat en zelfs helemaal dichtgevroren is, is Peter er klaar mee: “Dan denk ik: uit, dat ding.” Mark verweert zich: “Een horecamanager heb ik hier niet, hè?” Peter wil er echter niets over horen: “Flikker toch op, man. Hou op, man. Dan doe je zelf je klauwen uit je zakken, man. Dit heeft geen zin voor mij een rondje maken zo, want als dit jouw mentaliteit is, ben ik er sowieso al klaar mee. Dat je zelf zo hier met een goed gevoel rondloopt, joh. Dat snap ik niet, hoor.

Gelukkig gaat het volgende week weer gezellig over Nicol haar hondje

Familie Gillis: Massa is Kassa zie je elke maandag om 20.30 uur op SBS6.