Tessa Thompson in Thor Ragnarok

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tessa Thompson in Thor Ragnarok

Marvel werkt aan film met transgender superheld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Kevin Feige heeft diversiteit hoog in het vaandel staan. En dus onthulde de baas van Marvel Studios dat de eerste superheldenfilm met een transgender personage al in de maak is!

Beloftes

Aan diversiteit geen gebrek in het Marvel-universum. Maar als het op LHBT-personages aankomt, valt er volgens Kevin Feige nog wel een slag te maken. En de baas van Marvel Studios houdt het niet bij loze beloftes om de critici de mond te snoeren. Toen Feige tijdens een interview op de New York Film Academy werd gevraagd wanneer de eerste transgender superheld te zien zal zijn in het filmuniversum van Marvel, antwoordde hij: “Heel snel. In een film die we nu al aan het opnemen zijn.”

Succes

Hoewel Feige niet wilde zeggen in welke Marvel-film dit personage zijn debuut maakt, lijkt Eternals een voor de hand liggende kandidaat. Deze film zal in ieder geval al één homoseksuele superheld introduceren. En als het aan Feige ligt (en laten we eerlijk zijn, dat ligt het), zal het daar niet bij blijven. “Kijk maar naar het succes van Black Panther en Captain Marvel. We willen dat de films een reflectie zijn van het publiek en dat iedere fan zichzelf kan herkennen in een van de superhelden op het scherm.”

Naar verluidt verschijnt Eternals eind dit jaar in de bioscopen.

Lees verder