Martin Koolhoven blikt terug op 'geweldige' première Brimstone

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martin Koolhoven blikt terug op 'geweldige' première Brimstone

Martin Koolhoven blikt terug op 'geweldige' première Brimstone

|
|

Laatste update:

Afgelopen weekend is de film Brimstone van de Nederlandse filmmaker Martin Koolhoven in première gegaan tijdens het filmfestival van Venetië. Koolhoven werkte zeven jaar aan de westernthriller met onder anderen Dakota Fanning, Kit Harrington, Guy Pearce en Carice van Houten in de hoofdrol. De eerste reacties zijn gemengd tot positief.

Martin Koolhoven blikt terug op 'geweldige' première Brimstone

"Belangrijkste première van mijn leven"

“Het was een geweldige ervaring”, zo blikt de Nederlandse regisseur terug in het AD. “De belangrijkste première van mijn leven.” Tegelijkertijd is Koolhoven een beetje melancholisch. “Het is ook een beetje triest dat het allemaal voorbij is. Het is volbracht, om in Bijbelse termen te spreken. Ik realiseer mij ook dat ik nu met iets nieuws moet beginnen.”

Brimstone

Brimstone is een western en vertelt het verhaal van Liz (Dakota Fanning), een jonge vrouw en moeder. Haar bestaan en dat van haar gezin wordt opgeschrikt door de komst van een huiveringwekkende dominee, gespeeld door Pearce. Bekijk hieronder clips met Fanning, Pearce en Kit Harington.

Recensies

Brimstone is afgelopen zaterdag voor het eerst vertoond aan de pers op het filmfestival van Venetië. De eerste reacties zijn overtuigend. Lees ze hieronder! Wanneer de film in de Nederlandse bioscopen gaat draaien, is nog niet bekend.

Brimbaby

Carice van Houten en Guy Pierce leerden elkaar kennen op de set van Brimstone. Het acteurskoppel kreeg twee weken geleden hun eerste kindje, een heuse 'Brimbaby'. ''Ik had denk ik vroeg door dat zij elkaar wel heel leuk vonden, eerder dan zij zelf'', aldus Koolhoven in een interview met De Telegraaf.

''Bij Carice en Guy sloeg de vonk in de eerste weken al over.'' De romance tussen Carice en Guy was op de set wel af en toe voer voor grapjes, geeft de regisseur van Brimstone toe. ''Maar verder gedroegen zij zich als de professionals die ze zijn.''

Vooruitblik

Nu de film zijn vuurdoop heeft gehad, kijkt Koolhoven vooruit. Hij werkt aan drie nieuwe producties, die zich in het buitenland afspelen. Als het aan de regisseur ligt, zijn die nieuwe producties sneller op het witte doek te zien dan Brimstone. “Ik hoop dat ik niet zeven jaar bezig ben met mijn volgende film.”

Lees verder