Martijn Koning valt in voor Marieke Elsinga in RTL Late Night

Door Redactie
Martijn Koning valt in voor Marieke Elsinga in RTL Late Night

Deze zomer heeft Humberto Tan een nieuwe sidekick: cabaretier Martijn Koning neemt tijdelijk de taken van de vakantievierende Marieke Elsinga over in RTL Late Night.

Drukke agenda

Voor Martijn paste de invalklus precies in zijn agenda. Donderdag sluit hij in Delft zijn theatertournee af en vanaf maandag staat hij al achter de desk in het NH Schiller Hotel in Amsterdam, waar Late Night dagelijks wordt opgenomen. Lang hoefde hij er niet over na te denken. "Nee absoluut niet, dit is bijzonder", zegt Martijn tegen BuzzE.

Grote eer

Volgens hem is het een eer om even op de plek van Marieke te staan. "Ik heb heel veel tips van haar gekregen maar ik ga er vooral mijn eigen draai aan geven. Op een grappige manier met een kwinkslag", aldus Martijn, die al even achter de desk mocht staan om de sfeer te proeven. "Dat voelde heel goed. Ik heb er veel zin in. De druk is aanwezig maar ik ga mijn uiterste best doen."

RTL Summer Night

In juli is Marieke weer terug als Late Night wordt omgedoopt tot RTL Summer Night. Presentator Humberto Tan maakt dan plaats voor Beau van Erven Dorens. De talkshow begint dan een uur vroeger.