Martijn Koning: “Robert Jensen miste schrijvers”

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martijn Koning: “Robert Jensen miste schrijvers”

Martijn Koning: “Robert Jensen miste schrijvers”

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Cabaretier Martijn Koning was fan van Robert Jensen en zijn talkshow, maar begrijpt niet waarom hij geen geld overhad om wat goede tekstschrijvers in te huren.

Kindergrappen

Martijn Koning, die vanaf vanavond zelf als presentator te zien is in Celebrity Stand-Up op Comedy Central, vertelt aan het AD dat hij altijd naar de talkshow van Robert Jensen keek: “Ik vond hem altijd leuke interviews doen met Engelstalige gasten.“ Maar, voegt de cabaretier toe: “Weet je wat ik nooit begreep? Dat een gast met zo veel talent niet dacht: ik spendeer de helft van mijn salaris aan heel goede comedyschrijvers.”

Met écht goede grappen had Jensen volgens Koning veel groter kunnen worden als talkshowpresentator. “Hij had altijd van die slechte kindergrappen; het is relatief goedkoop om dat op orde te krijgen. Zijn talkshow was een goed restaurant met een prima kok. Zorg dan dat je ook goede spullen in huis hebt.”

Robert Jensen

Robert Jensen zelf keert later deze maand even terug op de Nederlandse televisie met Jensen kiest voor Amerika!, een programma voor RTL 5 waarin hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgt. Mensen als Chantal Janzen en John Williams hebben al laten weten dat ze uitkijken naar zijn comeback, en Albert Verlinde ("Kwalbert" volgens Jensen) is iets minder enthousiast. Jensen woonde de afgelopen jaren in de Verenigde Staten en wil 'het echte Amerika' laten zien. "Het echte Amerika is niet alleen Fifth Avenue en West-Hollywood, maar alles dat daartussen ligt."

Lees verder