Martien Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martien Meiland

Martien Meiland ziedend bij thuiskomst: 'belachelijk'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Niet 'wat goéééd', maar 'wat k*t': Martien Meiland kwam gisteren in Chateau Meiland voor een nare verrassing te staan. Zijn hele huis was omgetoverd tot "het kleedhok van de Kermit de Kikker-fanclub", aldus de heerlijk ironisch voice-over.

Hoezo dan, die Kermit de Kikker-fanclub? Nou, dat heeft alles te maken met Maxime's kledingwinkel-inboedel, die een tijdje geleden helemaal doorweekt raakte nadat het ging lekken in de paardenstal. Een hele batch groene blazers ligt heerlijk te drogen in alle hoeken en gaten van Martiens woning. "Ik vind het gewoon belachelijk", aldus een verbouwereerde Martien, die thuiskwam van hectische tv-opnames. "Het is toch niet te doen? Vreselijk."

Martien vs. Maxime

Martien ziet zijn tv-avondje al helemaal in het water vallen. Zo kun je natuurlijk niet gezellig in de huiskamer zitten, met dat gifgroene geweld om je heen. De ex-kasteelheer besluit Maxime direct aan te spreken: dit moet opgelost worden. "Maxime, jij gaat nu met mij mee", kondigt vader aan. "Ik wil gewoon dat al die groene blazers weggaan." De twee beginnen te kibbelen, maar uiteindelijk stemt 'Max' toe: ze loopt met paps mee.

Martien Meiland ziedend bij thuiskomst: 'belachelijk'

'Ik ga hier niet mee akkoord'

Nou, uiteindelijk zit de boel in dozen, maar... wat nu? Nou, ruzie! Martien ziet dat zijn kledingrekje de heisa niet overleefde en dan is er ook nog gezeik want waar moet die kleding heen? Martien vond de perfecte oplossing: een kringloopwinkel. Maar nee, dat willen Erica en Maxime niet: dan wordt de kleding doorverkocht. Zij willen het juist naar een goed doel brengen. De bom barst bij Martien. "Nou, moet je luisteren Erica: ik ga hier niet mee akkoord. Ik kom hier vanmorgen aan, mijn huis is één groene deken van blazers", zucht hij. "Wat een gezeik jongens." Uiteindelijk - en dat geldt voor alle Meiland-ruzies - vindt de fam gewoon een oplossing: de kleding gaat in een container van het Rode Kruis.

Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

Lees verder