Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Veronica Superguide logo
Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Martien Meiland walgt van Boer zoekt Vrouw: 'bah'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Martien Meiland is momenteel heer en meester met zijn Chateau Meiland, maar wat kijkt het kijkcijferkanon himself eigenlijk? Nou, Boer zoekt Vrouw liever niet, maar Erica 'dwingt' 'm. Hè, wat een gezeik!

De flamboyante kasteelheer, die steeds meer SBS6-klussen krijgt, walgt van het datingprogramma van Yvon Jaspers. "Bah", zegt hij zelfs in een interview met de VARAgids. "Vré-se-lijk."

Onder dwang kijken

Het lijkt erop dat Erica met de afstandsbediening zwaait in huize Meiland. Martien kijkt namelijk alleen naar Boer zoekt Vrouw omdat zijn 'Eer' dat zo graag wil. "Omdat jij zegt ‘Dat is leuk, kijk mee’." Maar als hij dan meekijkt, valt het vies tegen. "Het is toch elke keer hetzelfde. Véél te langdradig."

Martien Meiland walgt van Boer zoekt Vrouw: 'bah'

Wat vindt Martien wél leuk?

Een ander populair datingprogramma kan 'm wel bekoren. First Dates! Dat is lekker snel. "Bij First Dates eten ze samen, klaar. Het wordt wat of niet." Al komt ook dat programma niet volledig door de strenge Martien-keuring. "Denk je: ohhhhhh wat hebben ze het leuk, wat passen ze góóóoed bij elkaar. Lees je op het eind dat ze nog een keer een biertje zijn gaan drinken, en dat was het. Zóóó jammer." We snappen het, Martien. We feel you. Ook Erica vindt 't een lekkere wegkijker. "First dates vind ik op de vroege avond ontspannend om naar te kijken. Lekker meegluren in andermans leven."

Wij Emigreren vs. Ik Vertrek

Martien en de Meiland-fam zijn via hun deelname aan Ik Vertrek een soort BN'ers geworden. SBS6 heeft sinds enige tijd een eigen namaak-Ik Vertrek. "Op SBS heb je nu Wij emigreren, best leuk, maar het trekt de helft minder kijkers." En dat komt natuurlijk door de hevige NPO-concurrentie. "Er zijn ook zoveel mensen die naar de NPO kijken. Ze komen thuis, zetten de tv aan en doen ’m pas uit als ze weer naar bed gaan na Op1."

Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6 en KIJK.nl.

Lees verder