Martien Meiland in Chateau Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martien Meiland in Chateau Meiland

Martien Meiland kan tranen niet bedwingen in supermarkt: 'rotartikel'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De Telegraaf zal voorlopig geen interview met één van De Meilandjes scoren. In de Chateau Meiland-aflevering van gisteren kregen Martien en Erica een artikel van de krant onder ogen, waarin enkele inwoners van Hengelo een chagrijnig boekje open deden. Nou, Martien kon zijn tranen echt niet meer bedwingen.

In het bewuste artikel doen enkele dorpelingen anoniem hun verhaal: ze zouden maar wat blij zijn dat de familie noodgedwongen hun dorpje moest verlaten. "Je hebt natuurlijk altijd een paar van die zuurpruimen", reageerde Martien, toen nog kalmpjes. Maar toen andere dorpelingen fel stelling namen tégen De Telegraaf, deed 'm dat toch wat!

Hengelo vs. De Telegraaf

Een bezoekje aan de appie pakte voor Martien even heel anders uit. Meerdere dorpelingen hielden 'm aan om hem op het hart te drukken dat ze wél blij waren met de Meilandjes. "Ik vind het gewoon echt jammer", vertelt een van hen voor de SBS6-camera's. "Dit was 100% echt een aanwinst voor alle ondernemers van Hengelo, Gelderland. Dus ik vind het allemaal heel dom. Een beetje domme mensen hier... sommige hè, niet allemaal."

Martien Meiland kan tranen niet bedwingen in supermarkt: 'rotartikel'

'Rotartikel'

Het "rotartikel" - zoals Martien 't noemt - deed Hengelo even op zijn grondvesten schudden. Eenmaal buiten, begon hij met tranen in de ogen te vertellen over de emotionele ontmoetingen. "Zó aardig. Nou, ik weet niet wat ik heb, maar het is de hele dag al raak met die traanbuizen van mij..." Thuis bij Erica deed Martien opnieuw zijn verhaal. "Iedereen begon erover, dat het schandalig is."

Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te vinden op Spotify!

Lees verder