• Married at First Sight
  • Opinie

Married at First Sight: ‘Hoe kan het dat hij nog niet gillend wegliep?’

Veronica Superguide’s online eindredacteur Robin Heerkens zit al jaren in een vaste relatie en mag eigenlijk helemaal geen mening hebben over moedige singles die zichzelf in de dating-game storten. Toch deelt hij in deze wekelijkse terugblikcolumn zijn ongezouten mening over de kandidaten van RTL 4-hit Married at First Sight.

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de achtste en negende aflevering van MAFS.

Carlo Boszhard Married at First Sight

Ik moet iets bekennen: waar ik normaal erg lekker ga op ruzie-tv, kan het me in dit Married at First Sight-seizoen écht gestolen worden. Nicole die wijn in Martijns gezicht mietert? Het doet me niet zoveel meer. Het grote handrem-moment kwam ook al niet zo binnen. Vermoeidheid, dat zal de voornaamste reden zijn. Steeds maar weer dat gekibbel, eigenlijk vanaf moment één al, en al die verwijten over en weer. Diepe zucht. Veel juicy momenten vonden ook nog eens buiten het zich van de camera (of montagekamer) plaats, waardoor ik er als kijker geen touw aan vast kon knopen. Dat maakt het ook moeilijk om begrip op te brengen voor één van de kibbelende kampen. Gelukkig krijgen we volgende week het verlossende eindgesprek tussen Martijn en Nicole en dan kunnen we eindelijk ciao ciao zeggen tegen deze aan álle kanten mislukte match.

Ongemakkelijke tv

Waar ik wél erg lekker op ga? Ongemakkelijke tv. Bij Paula en Remco pakt tot nu toe vooral de moeder van de bruid steeds de aandacht. En ja hoor: deze week zorgde moeders wéér voor koude rillingen. Ik smul én walg tegelijkertijd. Het angstzweet brak me uit toen Nella tijdens het diner plots opstond met haar beruchte vragenlijstje in de hand. Daar gáán we weer. Ze vuurde precies dezelfde onnozele vragen op Remco af als vorige week. Ik weet ook precies waarom ze ons nog een keertje met deze kolder opzadelde. Dit type mens is hartstikke aardig en zit vol goede bedoelingen, maar is ook besmet met de vaardigheid om nooit de spreekwoordelijke kamer te kunnen lezen. Het eerste kruisverhoor was alleen met Carlo, Remco en zijn beste vriend dus Nella moest en zou het natuurlijk nog een keertje doen zodat niemand, maar dan ook écht niemand haar toneelstukje kon missen. Paula’s vader zat er net zo irritant triomfantelijk naast en hield de ‘score’ bij. Ik voelde plaatsvervangde schaamte voor Remco en zat me enorm te verbazen: hoe kan het dat hij nog niet gillend wegliep?

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Remco en Paula in Married at First Sight
© RTL

Grote afstand

Over de match zelf kan ik veel korter zijn: die is er totaal (nog) niet, laten we eerlijk blijven. Paula kreeg naar eigen zeggen niet heel erg veel reactie terug van Remco wanneer ze interesse in hem toonde en hij had het bijna alleen maar over haar mooie ogen. Ik heb zelden zoiets ongemakkelijks gezien als hun fotoshoot-moment. Je zag een enorme afstand tussen de twee, letterlijk en figuurlijk. Zelfs een kusje op de mond kon er niet vanaf. Natúúrlijk is het altijd onwennig, zo’n bruiloft. Maar koppels die niet een beetje snel (letterlijk) dichter bij elkaar komen, hebben al helemaal geen slagingskans – en het is al zo moeilijk voor een MAFS-match om te slagen!

Heldin Eveline

Expert Eveline Stallaart is écht een heldin. De MAFS-engel dook gelukkig weer een keer op tijdens een huwelijksreis en veegde alle ellende rondom Martijn en Nicole meteen van tafel. Deze keer bracht ze een broodnodig bezoekje aan de brave Maarten en Richelle, die toegaven dat ze nog niet intiem zijn geweest. De seksuoloog zette de boel meteen heerlijk in vuur en vlam. Naast een érg prettig gesprek, gaf ze de kandidaten ook een ander, wat spannender cadeau: een veertje en een blinddoek. Ga maar eens lekker voelen, adviseerde ze de kandidaten. Als Richelle en Maarten één ding kunnen gebruiken, is het een beetje pit. Laten we hopen dat ze elkaar nu helemaal vinden na deze lekker niet-subtiele aanmoediging van Eveline.

Vertrouwen in koppels neemt af

Ondertussen begint mijn vertrouwen in andere koppels een beetje af te nemen. François en Wilfred gaan natuurlijk lekker, maar ik ben er nog steeds niet helemaal uit of dit nu een beste vrienden-situatie is of toch niet. Natuurlijk gaf Eveline me vorige week hoop toen ze eruit wist te trekken dat de mannen intiem zijn geweest, maar wat als François naar Emmen moet zonder idyllische honeymoon-factoren? Geen strand, geen schildpad die elke ochtend voorbijzwemt, geen magisch zonnetje... Ik moet nog maar zien of het allemaal standhoudt zónder die vakantiebubbel. Datzelfde geldt voor Loes en Wichian. Die zijn ook nog eens minder aanhankelijk dan François en Wilfred én lijken niet helemaal op één lijn te liggen. Met name Wichian reageert érg stellig terwijl Loes er veel relaxter in staat en iemand niet direct aan de kant gooit na één avontuurtje buiten de deur. Een fundamenteel verschil waar je ook niet zomaar overheen stapt...

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Laura en Cathalijne in Married at First Sight
© RTL

Mooie match Cathalijne en Laura

Ik gooi al mijn liefdeshoop dan maar op de gloednieuwe match Cathalijne en Laura. In een voorstukje uit de allereerste afleveringen spraken de beeldschone bruiden zowat hun liefde voor elkaar uit op een strand. Ik heb het nog even teruggekeken. “Ik ben echt wel vaker verliefd geweest”, horen we iemand zeggen. En die iemand is 99% zeker Laura. “Maar ik denk dat ik nog nooit iemand heb gehad bij wie ik zó niet op mijn tenen hoef te lopen.” Gevolgd door een hoopgevend shot op het strand: de dames kussen elkaar en de tekst “zó blij met jou” klinkt. Aww.

Die huwelijksreis kan niet vroeg genoeg beginnen.

Married At First Sight zie je elke dinsdag en woensdag om 20.30 uur op RTL 4. Een aflevering vooruitkijken doe je op Videoland.

Niets missen? Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep om mee te praten over de laatste ontwikkelingen.