Mark Ruffalo Hulk Avengers Endgame

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mark Ruffalo Hulk Avengers Endgame

Mark Ruffalo haalt uit naar Boris Johnson na Hulk-vergelijking

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Premier Boris Johnson van het Verenigd Koninkrijk heeft zich de woede op de hals gehaald van niemand minder dan Bruce Banner, ook wel bekend als The Incredible Hulk. En dat is toch iemand die je liever niet boos wilt maken! De Britse losbol verklaarde in de tabloid The Daily Mail dat het Verenigd Koninkrijk “uit de EU gaat barsten als The Incredible Hulk”. En dat schoot acteur Mark Ruffalo, die deze groene kolos speelt, in het verkeerde keelgat.

“De Hulk is op zijn best als hij in een team opereert”

Op Twitter legt de Amerikaanse acteur, die er om bekend staat geen blad voor de mond te nemen, haarfijn uit waarom de vergelijking tussen de Hulk en de Brexit uiterst ongelukkig gekozen is. “Boris Johnson vergeet dat de Hulk juist voor het goede vecht. Woest en sterk kan ook dom en destructief zijn”. En alsof dat nog niet duidelijk genoeg is maakt Mark ook nog een opmerking waarmee hij de EU met de superhelden van The Avengers vergelijkt: “De Hulk is op zijn best als hij in een team opereert, en is een ramp als hij in zijn eentje is”. Hulk Smash!

Politiek actief

Ruffalo is (net als zijn collega-Avengers Chris Evans en Scarlett Johansson) overtuigd Democraat, en hij is ook politiek actief. De acteur heeft in het verleden bijvoorbeeld ook al samen met documentaire-maker Michael Moore geprotesteerd tegen Donald Trump. Het is dus logisch dat deze Avenger niets hebben van rechtse praatjesmakers als Johnson. Zijn commentaar zal vermoedelijk aan dovemansoren gericht zijn, want de Britse premier staat er nou niet bekend om dat hij zo goed naar anderen luistert.

Lees verder