Marcel van Roosmalen in De Oranjezomer op SBS6

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Marcel van Roosmalen in De Oranjezomer op SBS6

Marcel van Roosmalen maakt korte metten met kritiek Oranjezomer

|
|

Laatste update:

Marcel van Roosmalen staat niet bekend om zijn vrolijke columns. Veel kijkers van De Oranjezomer vinden hem te zuur en negatief. Daar heeft de columnist echter compleet maling aan!

Kan het niet wat vrolijker?

Marcel van Roosmalen had weer een column voorbereid voor zijn vrienden van De Oranjezomer. Mensen die de columnist al wat langer kennen, weten dat Van Roosmalen lekker kan klagen… Sommige kijkers vinden hem echter toch wel wat zuur. Kan het niet wat vrolijker, vragen zij zich af. Roosmalen heeft een kort en krachtig antwoord voor zijn criticasters: “Nee, daar is absoluut geen aanleiding voor.” De toon is gezet!

‘De kakkers krijgen te veel zelfvertrouwen’

Van Roosmalen lepelt eerst een aantal teleurstellende sportprestaties op de Olympische Spelen op. Die vallen echter in het niet bij de ongemakkelijk uitzending van eergisteren, waarin oud-hockeyer Jacques Brinkman aangaf coronamoe te zijn. Van Roosmalen: “Brinkman is alles waarom mensen eenhekel hebben aan hockey. Alles beter weten. (…) De kakkers krijgen te veel zelfvertrouwen. Brinkman viel hier een wetenschapper (Ab Osterhaus, red.) aan, omdat hij geen zin in corona heeft. Stop alle hockeyers in quarantaine. Hockey is een B-sport.

Smullen geblazen

Van Roosmalen heeft sowieso een beetje een hekel gekregen aan sporters. Het hele jaar horen we hun wel en wee gedwee aan, maar presteren, ho maar! “Houd ze in Japan.” En zo is het cirkeltje naar die tegenvallende Olympische prestaties weer mooi rond: “Ik wil wel positief zijn, maar daar is geen aanleiding voor. Kan het wat vrolijker? Nee!” Smullen geblazen weer, toch? Dat vinden de kijkers in ieder geval wel:

Even terugblikken op de eerdere columns van Van Roosmalen? De columnist had het eerder aan de stok met Wolter Kroes én Limburg.

De Oranjezomer is dagelijks rond de klok van 21:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder