Einde tijdperk voor Marc van der Linden bij tijdschrift Royalty

Marc van der Linden stopt na zestien jaar bij het tijdschrift waarvan hij sinds de oprichting in 2007 hoofdredacteur was. Het ANP zegt een interne brief van uitgever Audax in handen te hebben.

Marc van der Linden
© BrunoPress

In de brief van 24 mei staat dat Marc Van der Linden en Audax Publishing "afscheid van elkaar hebben genomen". Het huidige redactieteam gaat wel verder met het blad Royalty, maar ze doen geen uitspraken waarom Marc precies als hoofdredacteur stopt.

Einde van tijdperk

De royaltydeskundige worstelt al langer met zijn gezondheid, zo kampte hij in 2022 met een herseninfarct. Dat leidde tot de beslissing om na twintig jaar met zijn bijdrages voor RTL Boulevard te stoppen. Sinds begin 2022 is hij niet meer op tv. Hij nam die beslissing naar eigen zeggen vanwege zijn gezondheid en de aanslag op Peter R. de Vries, maar er gingen ook geruchten over drugs- en alcoholgebruik.

Smerige steek van Yvonne

De royaltyverslaggever zei eerder al er wel van te balen dat juice-bekendheid Yvonne Coldeweijer haar 'spionnen' via Instagram vroeg om meer informatie over Marc. Dat gaat volgens hem "een grens" over. "Het ziekenhuispersoneel is zo ontzettend lief voor me. Op een bord tegenover mijn bed schreef een van hen heel opbeurend ’het komt goed’. Daar houd ik me maar aan vast. Ze zeiden ook dat ik niet bang hoef te zijn dat medische geheimen op straat komen. Daar is iedereen veel te professioneel voor, dus dat probeer ik maar van me af te zetten. Maar een smerige streek is het wel."