Marc-Marie Huijbregts

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Marc-Marie Huijbregts
BN'ers

Marc-Marie Huijbregts doet boekje open over mishandeling

|
|

Laatste update:

De klap die Marc-Marie Huijbregts in augustus kreeg van een hem onbekende vrouw op een gracht in Amsterdam was "harder dan die van Will Smith bij de Oscars".

Dat vertelde de cabaretier op NPO Radio 1 in het programma Kunststof. "Ik ging nog nét niet tegen de vlakte, mijn hele gezicht was rood", aldus Marc-Marie.

Vrouw 'had persoonlijke problemen'

Het nieuwe jurylid van Holland's Got Talent wijdde nog niet vaak zo uitgebreid uit over het incident. "De vrouw die het deed had persoonlijke problemen en zichzelf niet in de hand", stelde hij. "Ze zei homolul. Ik dacht eerst dat ze vieze homo zei, maar dat was niet zo. Dit klonk toch net wat minder erg."

'Voelde geen enkele behoefte om terug te slaan'

Het was de allereerste keer in zijn leven dat Marc-Marie een klap kreeg, maar hij dacht geen moment aan terugslaan. "Ik was heel erg aan het registreren: oh, zo voelt dat dus! Maar ik voelde geen enkele behoefte om terug te gaan slaan. Dat zit blijkbaar niet in mij. Je weet van tevoren niet wat je gaat doen als zoiets je overkomt."

Marc-Marie wilde geen gesprek

De vrouw meldde zich na de mishandeling zelf bij de politie. De politie bood nog aan of Marc-Marie een gesprek wilde hebben met de vrouw, maar daar had hij geen zin in: "Ik wil haar nooit meer zien." Marc-Marie werd in zijn gezicht geslagen toen hij aan het fietsen was over de Herengracht in Amsterdam en een langzaam rijdende auto probeerde te passeren.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we De Harry Potter-quiz, The Bubble en Julia. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder