Marc de Hond

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Marc de Hond

Marc de Hond (42), zoon van Maurice, overleden

|
|

Laatste update:

De zoon van opiniemaker Maurice de Hond is op 42-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden. Marc de Hond was zelf bekend als theatermaker en rolstoelsporter.

‘Een bijzondere man’

In een kort bericht laat Maurice weten hoe erg zijn zoon gemist zal worden. "Marc was een heel bijzondere man en een geweldige zoon. Ook in zijn laatste maanden was hij dezelfde Marc. Een grote steun voor ons allemaal. Dat zal ons, zijn ideale partner Remona en zijn kinderen, helpen dit grote verlies te verwerken." In een mooi eerbetoon aan zijn zoon plaatste Maurice deze foto op zijn Twitter-pagina:

Marc de Hond (42), zoon van Maurice, overleden

Marc de Hond

Marc stopte op zijn 18e met zijn studie en richtte zijn eigen internetbedrijf op. Deze verkocht hij later aan een Duitse partij om zich volledig te storten in de radio en tv-wereld. Hij werd dj bij onder andere 3FM en Caz en presenteerde het televisieprogramma het Eindexamenjournaal. In 2014 presenteerde hij zijn eerste theatervoorstelling Scherven brengen geluk en maakte hij naam als rolstoelbasketballer. Omdat Marc vreesde dat hij zijn kinderen niet zou zien opgroeien, besloot hij in een paar openhartige interviews te vertellen over zijn leven. In zijn laatste statement op social media retweet Marc het coronaonderzoek van zijn vader ter ondersteuning. Deze raakte de afgelopen tijd in discussie met onder andere Angela de Jong over de coronacrisis.

Door medische fout in rolstoel

In 2002 belandde Marc in een rolstoel na een medische fout bij het verwijderen van een tumor in zijn rug. Dit leidde tot een dwarslaesie waarna de theatermaker aan een rolstoel gebonden was. In 2008 schreef hij openhartig over deze grote verandering in zijn leven in zijn boek KRACHT - het nieuwe leven van een optimist. Hij bleef, ondanks zijn ziekte, altijd positief.

Lees verder