Richy Brown, rechts, in The Voice of Holland op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Richy Brown, rechts, in The Voice of Holland op RTL 4

Manipuleert The Voice de audio van kandidaten?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het is natuurlijk vrij logisch dat een muziekprogramma als The Voice aan 'audio-nabewerking' doet. Het geluid uit de studio moet natuurlijk óók op tv loepzuiver klinken. Maar gaat de talentenjacht ook wel eens te ver? Ex-kandidaat Richy Brown was in ieder geval niet blij met het ge-edit in zijn veelbesproken Battle...

Dat zei hij deze week in een interview met De Telegraaf. Richy zat daar om te vertellen over zijn furieuze Facebookbericht waarin hij keihard uithaalde naar de coaches en hun commentaar nadat hij uit de talentenjacht vloog. "Daar viel ik eigenlijk over. Dat ik het niet eens was met de montage en de audio-nabewerking."

Manipulatie?

"Wat was er dan met de audio-nabewerking?", vraagt interviewer Maarten Steendam zich af. "Nou goed, kijk... Ik wil niet. Ik kan niet...", hapert Richy. Het lijkt wel alsof er een RTL-medewerker in zijn nek zit te hijgen! "Ik kan daar niet te veel op ingaan." "Hebben we Pilar (zijn Battle-concurrent, red.) beter gehoord dan ze eigenlijk was? Of hebben we jou slechter gehoord dan je eigenlijk bent?" Richy begint ongemakkelijk te lachen. "Euhmm." Steendam: "Het was niet helemaal, volgens jou, hoe het was?" "Nee", antwoordt Richy. 

The Voice

Of RTL ook daadwerkelijk 'een kant koos' in de nabewerking, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Het lijkt ons uitgesloten dat RTL ook hier weer een reactie op gaat geven. Met de ruzie tussen Anouk en Lil' Kleine - die nog altijd doorettert - heeft de zender wel andere dingen aan zijn hoofd.

Kritiek van Richy

Richy Brown, die je ook kent van X-Factor en Gordons oud-zanggroep L.A. The Voices, zat bij De Telegraaf om uitleg te geven na zijn uitspatting op Facebook. Hierin zegt hij onder meer dat Anouk een "klote-instelling" had. "Er werd daadwerkelijk geen enkele goede reden gegeven waarom ik niet door zou moeten en ik had dat gewoon moeten zeggen. Ik heb geen enkel inhoudelijk kritiekpunt gekregen op mijn optreden", zei hij in het inmiddels verwijderde bericht.

Lees verder