Makers The Walking Dead beloven ongekend bloedbad in komende aflevering

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Makers The Walking Dead beloven ongekend bloedbad in komende aflevering

Makers The Walking Dead beloven ongekend bloedbad in komende aflevering

|
|

Laatste update:

Al voor de start van het huidige seizoen werd er door de cast van The Walking Dead flink op gezinspeeld dat meerdere hoofdpersonages dit negende seizoen de pijp uit zullen gaan. Het leek ook al zo goed als zeker dat die ranzige Whisperers daar verantwoordelijk voor zullen zijn. Maar getuige een tweet van het officiële TWD-account komt dit beloofde bloedbad nu heel dichtbij.

Red Wedding

Dit plaatje is natuurlijk een verwijzing naar The Red Wedding uit Game of Thrones seizoen 3, waarbij meerdere hoofdpersonen op bloederige wijze (hoe anders in deze serie?) aan hun eind kwamen. We zien hier immers Walder Frey, die onder meer Robb Stark en Catelyn Stark in de val lokte.

Gezellig naar het festival

Het is wel een beetje eigenaardig dat The Walking Dead de vergelijking met een bloedbad uit een andere TV-show maakt, want Negan’s moordpartij uit de eerste aflevering van TWD seizoen 7 is inmiddels al net zo berucht als die infameuze bruiloft uit Game of Thrones seizoen 3. Maar wellicht gaat de vergelijking op omdat de hoofdpersonen uit The Walking Dead net als de Starks ook in de val gaan lopen: producente Angela Kang liet zich al ontglippen dat de overlevende personages dit seizoen “naar het festival” zouden gaan. In de comics waar TWD op gebaseerd is, was deze “fair” een grote val voor de helden. Zij werden in de val gelokt door The Whisperers en vervolgens op gruwelijke wijze door deze “Zombiefluisteraars” afgemaakt.

Deze dinsdag op tv!

De voorlaatste aflevering van seizoen 9 heet The Calm Before en deze is dinsdag 26 maart om 22 uur te zien op Fox. De synopsis voor de aflevering erna heeft het al over “de nasleep van een overweldigend verlies”, dus dat betekent dat het deze dinsdag erop of eronder wordt voor de overlevenden.

Lees verder