Ruth Wilson in His Dark Materials

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ruth Wilson in His Dark Materials

WTF: makers moesten piemel van aap uit His Dark Materials schrappen

|
|

Laatste update:

We hadden nooit gedacht dat we deze kop ooit zouden schrijven... but here we are. HBO's nieuwe pareltje, fantasy-serie His Dark Materials, kreeg te maken met een nogal ongebruikelijk dilemma: het geslachtsdeel van een aap.

Eerder - in ons handige lijstje met wat je moet weten voor je His Dark Materials kijkt - vertelden we je al dat de mensen in de serie zogenoemde daemons bezitten. Deze wezens zijn een manifestatie van de menselijke persoonlijkheid en iedereen heeft er een. Zo ook Mrs Coulter (Ruth Wilson), maar dat is een apart verhaal. 

Het gouden aapje

Mrs Coulters daemon is een gouden aapje. Philip Pullman, verantwoordelijk voor de boeken waar deze serie op is gebaseerd, bedacht dat de daemons altijd het tegenovergestelde geslacht hebben. Mevrouw Coulter bezit dus een mannelijk aapje. Toch moesten de makers het geslachtsdeel 'om meerdere redenen' digitaal wegwerken!

Waarom?

Zenderbazen van HBO én de BBC (het is een co-productie) vonden een apen-piemel blijkbaar iets te riskant, zo onthult 'visual effects supervisor' Russell Dodgson (via Radio Times). "So we actually got all of our dæmons’ gender correct in terms of their groom and stuff – with one exception", waarmee hij doelt op het nu al beruchte aapje. We hoeven overigens niet in paniek te raken: er zijn geen dieren mishandeld op de set van His Dark Materials. De daemons zijn namelijk een mix van poppenspel en CGI.

Benieuwd naar His Dark Materials? De eerste aflevering is vanaf morgen te zien op Ziggo Movies & Series XL.

Lees verder