Martin en Hans in First Dates op NPO 3

Veronica Superguide logo
Martin en Hans in First Dates op NPO 3

Makers First Dates zorgden voor enorme mismatch

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De makers van First Dates staan nu niet bepaald bekend om hun subtiliteit, dat wisten we helaas al. Gisteren zaten er weer twee singles aan tafel die totáál niet klikten. Eén van hen, Martin, reageert nu op het debacle. 

Over elkaar roddelen in de wc, zichtbare ergernissen die over en weer vlogen, geen gezamenlijke interesses: nee, de date van volkszanger Martin van Doorn en mantelzorger Hans kunnen we onmogelijk geslaagd noemen. Een van de serveersters wilde zelfs halverwege de avond al de rekening brengen 'om ze uit hun lijden te verlossen'. Auw!

Mismatch

Het voelt wel vaker ongemakkelijk in First Dates, maar ook deze date scoorde flink op onze awkward-meter. Dat Hans van Nederlandstalige muziek walgt - terwijl Martin een bekende Nederlandse volkszanger is - was nog niet eens het meest ongemakkelijke moment. Het ergste van alles: deze mismatch had voorkomen kunnen worden! Aan het AD vertelt Martin dat hij uitgebreid sprak met een redacteur van het programma en precies vertelde wat voor man hij zocht. "Maar de date die ze hebben uitgezocht was totaal het tegenovergestelde."

Reacties

Twitter ging tijdens en na de uitzending helemaal los. Er kwamen veel reacties van mensen die stuk gingen om de heren en hun helse date, maar helaas kreeg Martin ook veel haat op zijn bordje. "Wat heb je toch een toestenbord helden zitten op dat Twitter", foeterde hij in een eigen tweet.

Toch tevreden

Een gefaalde avond voor de heren, zou je denken. Toch voelde Martin ook opluchting toen hij het fiasco gisteren op tv zag. "Ik was bang dat ze me anders neer zouden zetten, maar dat valt gelukkig erg mee. We hebben kromgelegen hier. De date was dan wel niet leuk, maar ik ik krijg een heleboel berichten van mannen nu, dus wie weet zit er wel wat leuks tussen. Alleen kunnen we nu even niet uiteten."

First Dates gemist? Kijk de uitzending hier terug!

Lees verder