Better Call Saul

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Better Call Saul
Hollywood

Makers Better Call Saul aangeklaagd om copyrightschending

|
|

Laatste update:

'Better call Saul' is een advies dat we nu - hoe ironisch - aan de makers van... Better Call Saul kunnen geven. Ze zijn door belastingbedrijf Liberty Tax Service aangeklaagd wegens copyrightschending.

Dat meldt entertainmentwebsite The Wrap. Volgens de aanklacht zouden de producenten de naam en het logo van het bedrijf zonder toestemming hebben gebruikt voor een fictieve onderneming in misschien wel de allerbeste serie van dit moment.

De aanklacht

In de tweede aflevering van seizoen zes zien we hoe advocaat Jimmy McGill, gespeeld door Bob Odenkirk, langsgaat bij het frauduleuze Sweet Liberty Tax Services. Deze naam, het logo en de doorgevoerde stijl, is volgens Liberty Tax Service een-op-een gekopieerd. "Van alle namen die de aangeklaagden hadden kunnen gebruiken voor het belastingbedrijf uit aflevering twee, hebben ze besloten om niet origineel te zijn maar de beroemde handelsmerken van Liberty Tax - die al meer dan 25 jaar in gebruik zijn - na te bootsen en een echte Liberty Tax-locatie te gebruiken door het woord 'Sweet' ervoor te zetten", staat er in de aanklacht.

In de aanklacht staan ook beschuldigingen van "laster, kleinering en schadelijke onwaarheden", omdat het bedrijf als frauduleus wordt afgeschilderd.

Better Call Saul bijna afgelopen

Nog twee weken en dan vallen Better Call Saul-fans in een zwart gat. Seizoen 6, dat Bob Odenkirk bijna zijn leven kostte, is het allerlaatste seizoen en dan is het over en uit met de prequel die volgens veel critici nóg beter is dan hoofdserie Breaking Bad, waar Better Call Saul inmiddels óók een zwart-wit getinte sequel op is. 

LWYRUP

Producenten Sony en AMC Networks hebben trouwens nog niet gereageerd op de aanklacht. Het is ook nog niet bekend welke advocaat deze hilarisch toepasselijke verdediging op zich gaat nemen. Het schijnt dat Howard Hamlin in ieder geval níet kan.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder