• Hollywood
  • House of the Dragon

Maisie Williams kreeg hekel aan lichaam door GoT

Maisie Williams in Game of Thrones

Maisie Williams schoot door Game of Thrones in één keer door naar de A-status op de celeb-ladder. Maar die roem en rol kenden wel hun keerzijde: Maisie ging er af en toe mentaal helemaal aan onderdoor...

 

In een interview met GQ vertelt de Arya Stark-actrice dat ze op een gegeven moment een hekel kreeg aan haar eigen lichaam.

De nu 24-jarige actrice was in 2011 voor het eerst te zien in Game of Thrones, één van de beste series op HBO Max. Ze speelde van begin tot eind Arya, die toch wel werd neergezet als een traditioneel 'one of the guys'-meisje. In die tijd werd ze ook volwassen en dat zorgde voor een ingewikkelde relatie met het personage.

'Had een hekel aan mijn lichaam'

Het moment dat Maise een bh kreeg op de set, ziet ze als een keerpunt. De rol van de jongste Stark-dochter week toen heel erg af van haar eigen identiteit. "Toen ik een vrouw begon te worden, kreeg ik een hekel aan Arya omdat ik mezelf niet meer kon uitdrukken. Ik had toen ook een hekel aan mijn lichaam, omdat het niet paste bij het beeld dat de wereld van mij had."

Geen haat voor Game of Thrones

De actrice houdt verder wel positieve herinneringen over aan de show - ze koestert in ieder geval geen haat voor de gigantische hit. Ze mist Game of Thrones naar eigen zeggen helemaal niet, maar is erg dankbaar voor haar tijd in de serie. "Ik kijk met trots terug op die tijd. Ik wil me niet droevig voelen over het beste wat me ooit is overkomen door het te gaan missen."

House of the Dragon

Binnenkort kunnen we ons weer helemaal onderdompelen in de met bloed overgoten wereld van Westeros. Game of Thrones-spin-off-serie House of the Dragon, een prequel over de haatdragende drakenfamilie Targaryen, komt op 22 augustus 2022 naar HBO Max. Dracarys!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we De Harry Potter-quiz, The Bubble en Julia. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Bron: ANP/Veronica Superguide