Magic-serie voor Netflix in de maak door Marvel

Veronica Superguide logo
Magic-serie voor Netflix in de maak door Marvel

Magic-serie voor Netflix in de maak door... Marvel!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De mensen achter Marvel Studios gaan aan de slag met een van de beroemdste kaartgames ter wereld: Magic: The Gathering. Het wordt een animatieserie voor Netflix in samenwerking met Wizards of the Coast (de producent van de kaarten). Fans kunnen niet wachten.

Planeswalkers in da house

Joe en Anthony Russo van Marvel Studios zullen het project gaan trekken. Magic? Jazeker. Die hadden wij ook niet zien aankomen (Laatst maakten we nog een lijstje met welke Marvel-helden een eigen serie verdienen). De serie, die nog geen titel heeft, volgt de avonturen van de Planeswalkers. Dat zijn geen mensen die over vliegtuigen lopen, overigens. ‘Planes’ in de betekenis van ‘vlaktes’. Deze Planeswalkers zijn machtige tovenaars die kunnen reizen tussen dimensies. Ze hebben de macht om spreuken in te zetten voor het oproepen van gevaarlijke wezens. En dan zijn er de gevechten met andere gevaarlijke wezens en elkaar. Volg je het? Ach, de essentie is actie, actie, vuur, actie. De serie werd aangekondigd via Twitter:

Infinity aan personages

De Russo-broers werden bekend door hun werk bij Marvel. En dan vooral de films met grote groepen personages zoals Avengers: Infinity War en de laatste grote knaller Avengers: Endgame. Je weet wel, de film waarbij je van tevoren moest uitdokteren wanneer je naar het toilet kon zonder iets te missen. De gave om uit een hele reeks personages en ontwikkelingen een goed te hanteren verhaal te maken zal ze ook helpen bij de animatieserie van Magic.

Vlammenwerper

De post van Netflix US geeft een kleine hint over wat de rode draad in de serie gaat worden. Het personage is Chandra Nalaar. Dit is een menselijke Planeswalker uit de dimensie Kaladesh. En haar specialiteit is vuur, vandaar de vlammen. Kijk, kun je zelfs als niet-nerd meepraten vanaf nu. 

Binge-potentie?

Magic: The Gathering is, dat mogen we best zeggen, een dikke vette nerdgame. Maar dat betekent niet dat het geen potentie heeft om voor een breder publiek interessant te worden. Een vette serie is een vette serie, toch? We zijn heel benieuwd. En de fans ook....

Lees verder