Mad Max Furiosa

Veronica Superguide logo
Mad Max Furiosa

Mad Max-vervolg Furiosa krijgt opnieuw een Nederlandse componist

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Tom Holkenborg, aka Junkie XL, wordt opnieuw de componist voor de volgende Mad Max-film, genaamd Furiosa. De Nederlander deed eerder ook de soundtrack voor het zinderende Mad Max: Fury Road. Dat viel duidelijk in de smaak bij regisseur George Miller!

Bevestigd door George Miller

De bedenker van Mad Max bevestigde het nieuws op het filmfestival in Cannes, waar hij zijn nieuwste film vertoont, Thousand Years of Longing. Daarin spelen Idris Elba en Tilda Swinton de hoofdrollen én die film wordt toevallig ook door Tom Holkenborg gecomponeerd. Via Variety meldt Tom: “Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn reis met George kan voortzetten met zijn volgende deel in de Mad Max-serie: Furiosa."

Tom Holkenborg

Prequel op Mad Max

Furiosa wordt eigenlijk een prequel op Mad Max: Fury Road, met Charlize Therons personage Furiosa in de hoofdrol. Zij keert helaas niet terug om haar te spelen maar Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit, The Northman) neemt nu plaats in de auto. Verder zijn Chris Hemsworth (nu ook te zien in de nieuwe trailer voor Thor: Love and Thunder!) en Yahya Abdul-Mateen II ook van de partij.

Tom Holkenborg is tegenwoordig een van de succesvolste filmcomponisten van Hollywood. Naast Mad Max: Fury Road componeerde hij ook de soundtracks voor Batman v Superman en Deadpool.

Furiosa staat gepland voor een bioscooprelease in 2024.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder